Господині на замітку

Розмарин з'явився вперше в Середземномор'ї. З латинської назви цієї спеції можна перевести як «морська роса», тому що його квіти ростуть на узбережжі морів і нагадують морські бризки.

Розмарин - помітне рослина. Кількість прийме, які пов'язані з розмарином, безліч. Наприклад, нареченої вплітали його в зачіски і букети, а наречені визначали по зростанню куща розмарину долю своєї сім'ї.

Перше, що спадає на думку при згадці цієї рослини - воно росте в однойменному тибетському місті, тому так і називається - Шамбала, або пажитник. Ви здивуєтеся, але батьківщиною шамбали є Індія, а міста-Шамбали і зовсім не існує на карті.

Асафетида - рідкісна спеція, занесена до «Червоної книги». Красивою назвою вона зобов'язана своїй батьківщині - Ірану і Афганістану. Триметрове рослина може жити до 10 років, і весь цей час її дрібні квіти випромінюють дуже неприємний запах, отака суміш цибулі і часнику, але дуже концентрована. Саму спецію отримують з соку, який дають коріння асафетиди. Як спеції асафетида може бути сухою і смоляний. Зерна смоли, склеєні між собою з різким запахом - ось справжня асафетида, яку можна додавати в різні страви.

Каррі - це суміш прянощів, створених на основі куркуми, дуже популярна в Азії. Якщо ви готуєте плов, тушкуйте моркву, хочете урізноманітнити супи, салати і соуси, омлети і навіть варені яйця, і при цьому поліпшити своє здоров'я, то без такої спеції, як каррі, вам просто не обійтися.

Неодмінним компонентом для приготування страв в південній Індії є одна з найбільш кислих приправ під назвою тамаринд. Для приготування гострих супів, страв з рису і пряних паст вона незамінна.

День Народження - найголовніший для більшості з нас свято. Але з часом виснажується фантазія, з'являються однакові страви на столі. Хочеться чогось нового, але не менш смачного. Яким же має бути меню на День Народження? Що оригінального можна поставити на стіл, здивувавши гостей?

Людина влаштована складно, і все, що привертає його увагу, має бути красивим. Так уже склалося історично, що ми завжди вважаємо за краще магазинну продукцію домашньої. Це заслуга маркетологів і нейромаркетінга в цілому. Тому люди схильні переплачувати за різні продукти харчування, парфюмерію або одяг через брендів або нав'язаних правил.

Пам'ятайте, як ми всі в дитинстві чекали свого дня народження, він був для нас чимось особливим і чарівним? Так чому ж не зробити для своєї дитини справжню казку в його день народження? Головна помилка батьків - робити день народження для дітей на свій смак, не замислюючись про те, що у дитини можуть бути зовсім інші смаки і бажання. Наприклад, класичні салати типу олів'є, картопля з м'ясом, ковбаса і сир - це звичайно смачно, але вони як не потішать і не побачать малюка. В результаті діти не поїдають і половини того, що було для них приготовлено. Давайте спробуємо подивитися на це свято їх очима.

Як показує практика, для багатьох складання меню до свята є непростою справою. З одного боку, хочеться продемонструвати гостям багатий і смачний стіл, а з іншого, - завжди існує фінансове обмеження. Чи можна знайти «золоту середину» і скласти ідеальне меню до свята? Так, якщо врахувати кілька «нюансів»!

Літо дарує нам урожай нових корисних овочів і фруктів. З багатьох з них ми робимо заготовки на зиму. А деякі з них необхідно всю зиму зберігати в незмінному вигляді.

Сторінка 1 із 2