Спеції та приправи

Розмарин з'явився вперше в Середземномор'ї. З латинської назви цієї спеції можна перевести як «морська роса», тому що його квіти ростуть на узбережжі морів і нагадують морські бризки.

Розмарин - помітне рослина. Кількість прийме, які пов'язані з розмарином, безліч. Наприклад, нареченої вплітали його в зачіски і букети, а наречені визначали по зростанню куща розмарину долю своєї сім'ї.

Перше, що спадає на думку при згадці цієї рослини - воно росте в однойменному тибетському місті, тому так і називається - Шамбала, або пажитник. Ви здивуєтеся, але батьківщиною шамбали є Індія, а міста-Шамбали і зовсім не існує на карті.

Асафетида - рідкісна спеція, занесена до «Червоної книги». Красивою назвою вона зобов'язана своїй батьківщині - Ірану і Афганістану. Триметрове рослина може жити до 10 років, і весь цей час її дрібні квіти випромінюють дуже неприємний запах, отака суміш цибулі і часнику, але дуже концентрована. Саму спецію отримують з соку, який дають коріння асафетиди. Як спеції асафетида може бути сухою і смоляний. Зерна смоли, склеєні між собою з різким запахом - ось справжня асафетида, яку можна додавати в різні страви.

Каррі - це суміш прянощів, створених на основі куркуми, дуже популярна в Азії. Якщо ви готуєте плов, тушкуйте моркву, хочете урізноманітнити супи, салати і соуси, омлети і навіть варені яйця, і при цьому поліпшити своє здоров'я, то без такої спеції, як каррі, вам просто не обійтися.

Неодмінним компонентом для приготування страв в південній Індії є одна з найбільш кислих приправ під назвою тамаринд. Для приготування гострих супів, страв з рису і пряних паст вона незамінна.