Чарівна

Краса, любов, мудрість

Приготування суші в домашніх умовах

Останнім часом все частіше почали відкриватися різні ресторани і бари, що пропонують східну їжу. Суші бари ваблять своїми вивісками, пропонують ексклюзивні страви в красивому оформленні. Але не у всіх є можливість регулярно відвідувати ці заклади через високу вартість обслуговування. У так разі варто спробувати приготування суші та ролів в домашніх умовах самостійно. Можливо, з першого разу можуть вийти не дуже красиво, але зате смачно!

З чого ж почати? Якщо є можливість, краще пройти майстер-клас з приготування суші. Як правило, практичне заняття включає в себе основи технології використання інструментів, пояснення нюансів приготування рису в домашніх умовах, правила нарізки риби в залежності від типу суші. Втім, навіть поза даних уроків можна досягти висот в кулінарній майстерності. В інтернеті є ряд відео-уроків, що пропонують детальне пояснення всіх етапів процесу. Після постійних практичних навичок красиві правильні суші будуть створюватися легко і швидко.

Форма і забарвлення красивою японської посуду може бути різноманітною. Але необхідно розуміти, що у цієї культури немає поняття «столовий сервіз». Це, скоріше, прерогатива слов'янських народів. Так, цілком можна підібрати в одній колірній гамі чашки для супу, миски, тарілки, палички, соусники, підставки під осіборі. Для япоснкой посуду традиційно виконання в кераміці, порцеляні або дереві. Використання лако-стійкого покриття зазвичай охороняє від розтріскування і розсихання матеріалу. На якщо Вам до душі барвисті вироби з харчової пластмаси, то можете цілком зупинитися і на такому варіанті.

Дуже важливим атрибутом при створенні справжніх суші в домашніх умовах є наявність бамбукового килимка (макісу), зробленого спеціально для участі в щільному формуванні ролів. По суті, макису є набором дерев'яних круглих паличок, пов'язаних між собою. Заготовки суші викладаються на бамбуковий килимок, а вже потім починають формуватися необхідний вид страви: нігірі, маки, чіраші-суші, оши-суші або змішані суші.

Загадкова культура Японії заснована на поклонінні сонця, драконам, силу вогню. Більшість рецептів японської кухні спираються на рис і морепродукти, зважаючи на географічних особливостей країни.

Базові продукти для приготування суші вдома

   1. Рис є основою суші, вимагає особливих характеристик для надійного склеювання. Бажано вибирати короткі і закруглені зерна. При варінні береться 5 частин рису на 8 частин води. Досвідчені кухарі можуть змінювати ці параметри в залежності від виду рису.
   2. Соєвий соус є дуже доступним інгредієнтом, доповнює смакові якості морепродуктів.
   3. Рисовий оцет відрізняється солодкуватим присмаком. Використання звичайного оцту призводить до забивання аромату досить ніжних суші. Рекомендується не економити на його покупку.
   4. Васабі відноситься до японського хрону, може бути представлений у готовому і порошком вигляді. Порошковий краще, тому що не включає в себе консерванти. На пострадянському просторі найбільш часто зустрічається Сейо васабі. Існує сава васабі, але через свою дорожнечу поширений тільки в Японії.
   5. Нори (спеціальна морська водорість) являє собою темні хрусткі листи (є основою маки) і продається в невеликих пакетиках по 5-10 штук. Більш темний колір має більш відчутним ароматом.
   6. Гарі, він же - маринований імбир, освіжає добре порожнину рота, нейтралізує смак їжі для можливості оцінити високу якість приготування кожного шматочка їжі.
   7. Начинка може бути з морепродуктів з додаванням овочів.

 

Як то кажуть: головне - почати! А вже потім будете додавати в своє джерело інформації різні нюанси для приготування чудових суші в домашніх умовах.