Чарівна

Краса, любов, мудрість

Як готувати спагетті?

Спагеті - так називають вид довгих круглих макаронів. Є ще спагеттіні - тонкі спагеті, і Спагеттоні - більш товсті спагетті. Батьківщиною цих макаронів вважають Італію, а саме місто Генуя. Недалеко від Генуї навіть розташовується музей спагетті, де можна знайти безліч різних рецептів приготування спагетті і соусів до них. Дуже багато італійських страв готується з спагетті, звідти до нас прийшли такі страви, як спагетті болоньєзе - макарони з м'ясом і томатами, спагетті по-неаполітанські - макарони з томатним соусом і інші.

Як їдять спагетті?

Спагеті, як і інші тонкі довгі макарони, їдять виделкою і ложкою - ложку беруть в ліву руку, а на вилку намотують порцію макаронів. Потім в ложку додають приправу і їдять її зі спагеті. Ножем відрізати макарони, які звісилися з вилки, з етикету не прийнято. Але можна допомагати ложкою або поставити вилку вертикально в тарілку з макаронами і обертати її, нанизуючи на неї спагетті.
приготування спагетті

   1. Якщо слідувати точному рецептом, то на один кілограм спагетті потрібно 10 літрів води. Але такої точної пропорції можна не дотримуватися, головне пам'ятай, що паста любить багато води, і не забудь посолити їх. Також дуже важливо не зварити спагетті до м'якого стану - вони повинні бути трохи твердими, інакше вони втратять смак і корисні властивості.
   2. Перед приготуванням спагетті не слід ламати, щоб покласти в каструлю, поступово розварюючись, вони самі опустяться повністю в каструлю. При варінні каструлю не потрібно накривати кришкою.

Спагеті з помідорами

Соства:

   1. 300 гр. спагетті,
   2. два помідора,
   3. вершкове і оливкове масло,
   4. маслини 3-4 шт.,
   5. зелень і спеції.

Приготування:

    * Макарони відварити у великій каструлі до напівтвердого стану. Помідори наріж невеликими шматочками і кілька хвилин потушкуй на вершковому маслі.
    * З макаронів потрібно злити воду і зверху на спагетті розкласти помідори, за смаком додати оливкове масло, спеції, зелень і прикрасити маслинами.
    * Спагеті з помідорами відмінно підійдуть до білого вина.

Спагеті з сиром

Склад:

   1. 100гр. твердого сиру,
   2. 400 гр. спагетті,
   3. вершкове масло 25 гр.,
   4. 300 гр. майонезу.

Приготування:

    * Спагеті відварити до напівтвердого стану і воду злити друшляком. Розігрій гриль. В окрему каструлю поклади тертий сир, масло і спагетті, розігрій на повільному вогні, безупинно помішуючи.
    * Каструлю прибери з вогню, додай 1/3 майонезу, перемішати все і розклади в вогнетривкої формі. Зверху виклади залишився майонез і запікати в грилі, поки верхівка підсмажиться.
    * У цій же посуді і подавай на стіл. Спагеті з сиром відмінно підійдуть до червоного вина.

Спагеті з грибами

Склад:

   1. 250-300 гр. спагетті,
   2. 300 гр. грибів,
   3. 3 середніх помідора,
   4. 150 гр. лука,
   5. сіль, перець чорний і масло рослинне.

Приготування:

    * Цибулю і гриби дрібно нарізаємо, помідори ріжемо кубиками. Лук обсмажуємо в маслі 5 хвилин, потім додаємо гриби і смажимо ще 15 хвилин.
    * Додаємо помідори, сіль і перець за смаком, смажимо хвилин 5-7. Додаємо вже готові спагетті до підливі, перемішуємо. Все, страва готова!

Спагеті з куркою

Склад:

   1. 300 гр. печериць,
   2. 400 гр. курячого філе або грудки, один солодкий перець (зелений або жовтий),
   3. пучок зеленої цибулі і кропу,
   4. 4-5 ст. ложок рослинного масла,
   5. 2 невеликі головки часнику дрібно порізаними,
   6. сіль і чорний перець.

Приготування:

    * Відварене куряче м'ясо наріж кубиками, дрібно поріж гриби і перець смужками, зелена цибуля наріж побільше. Сковороду з рослинним маслом сильно розігрій перед цим, додай м'ясо і обсмажуємо кілька хвилин, поки воно не побіліє.
    * Потім додай гриби, цибулю, перець, часник і підлий ще масла.
    * Продовжуй смажити овочі з м'ясом кілька хвилин, але не допускай утворення хрусткої скоринки. Відварені спагетті додай в сковороду, посип зверху кропом, сіллю і перцем і ось тепер можеш спробувати на смак спагетті з куркою!

Спагетті болоньєзе

Склад:

   1. 100 гр. спагетті,
   2. 1 невелика головка цибулі,
   3. зубчик часнику,
   4. 100 гр. фаршу яловичини,
   5. 3 середніх помідора,
   6. 2 ч. Ложки тому. пасти,
   7. 2 ст. ложки червоного вина,
   8. на кінчику ножа щіпка сухого базиліка і материнки.

Приготування:

    * Яловичий фарш помісти у велику каструлю або сковорідку і підсмаж на помірному вогні до утворення коричневого кольору.
   * Надлишок жиру і масла злий, додай дрібно порізаний часник і цибулю і обсмажити ще кілька хвилин. Потім додай помідори, нарізані кубиками, томатну пасту, базилік, материнку, червоне вино і цукор, доведи до стану кипіння.
    * Овочі з м'ясом як слід протушкуй близько 20-30 хвилин, поки соус не стане однорідної консистенції.
   * Поки соус готується, макарони відвари до напівтвердого стану, воду злий через друшляк. Поклади їх у глибоку тарілку, а зверху полів соусом. Смачного!

 

Спагеті по-італійськи (на швидку руку)

Склад:

   1. 300-400 гр. спагетті,
   2. 60 гр. сиру,
   3. 50 гр. вершкового масла,
   4. мускатний горіх,
   5. перець і сіль за смаком.

Приготування:

    * Спагеті відварити у великій каструлі, воду добре посолити і довести макарони до напівтвердого стану.
    * Воду злити через друшляк, спагетті покласти в каструлю, приправити сіллю, мускатним горіхом і перцем, потім покласти шматочок масла і додати тертого сиру.
    * Перед подачею на стіл можна ще раз присипати макарони зверху тертим сиром.

 

Ці нескладні страви можна готувати в повсякденні дні, або включити в святкове меню - гості точно залишаться задоволені. У наступній статті я розповім тобі про інші способи приготування спагетті.