На святковий стіл

Крем для торта завжди готується з декількох інгредієнтів. Головна умова - він повинен бути солодким. Звичайно додають цукор, але в нашому випадку його замінює згущене молоко. Виходить він шляхом збивання до утворення однорідної пластичної щільної маси.

Часто для прикраси тортів використовуються фігурки з мастики. Мастика являє собою якусь субстанцію, яка відрізняється своєю еластичною консистенцією. Зліпити з мастики різні їстівні фігурки для прикраси не складе Вам великих труднощів. Раніше мистецтвом робити такі прикраси володіли тільки кондитери. Тепер же кожна господиня може у себе на кухні створити власне оригінальне прикраса для спеченого тортика.

Холодні закуски, які готуються до святкового столу, можна поділити на споконвічно російські: холодець, холодець, копчене м'ясо, мариновані овочі, - і на європейські: тарталетки, рулети, канапе. І ті, і інші служать для подачі перед першою стравою.

Жоден святковий стіл не обходиться без бутербродів. Особливо ці закуски хороші, якщо у Вас намічається фуршет. Їх зручно їсти, вони дуже смачні і передбачають поєднання різних інгредієнтів. Святкові закуски повинні бути не тільки смачними і корисними, а й красивими.

Ароматні святкові пряники, завдяки закордонним фільмам, стали затишним атрибутом новорічних свят у нас. Чарівність і незабутній смак набуває випічка з прянощами. Взимку пряники з імбиром подвійно корисні для імунітету. Але треба сказати, що не всім до смаку припаде такий пряник, тому краще приготувати невелику пробну порцію.