Чарівна

Краса, любов, мудрість

Коктейлі з мартіні

Мартіні є одним із сортів вермуту, виробленого в Турині (Італія) на заводі «Martini & Rossi». Уже в 19-му столітті в Україні вермут «Мартіні» почав приживатися серед інших алкогольних напоїв. Серед жіночої статі цей міцний напій набув особливої ​​популярності.

Німецька мова словом «вермут» означає «полин», маючи на увазі особливу полинову нотку в рідини. Якщо розібратися, то вермут є аперитивом вина з частковим додаванням спирту (алкоголь може варіюватися від 15 до 23%), цукру і найрізноманітніших прянощів. Досить часто використовуються кориця, тирлич, кора хінного дерева, імбир, ромашка, гвоздика, ангелика (дягель), корки помаранчі (або гіркого апельсина), ваніль, кмин та інші варіанти. Наполягання від декількох місяців до року в дубових чанах, спеціально призначених для цього, впливає на тональність смаку напою. В істинному «Мартіні» полинова нотка звучить набагато слабкіше в порівнянні з іншими вермутами. Слід знати, що коктейль на основі джина і вермуту носить однойменну назву - Мартіні. При цьому, в складі може бути використаний будь-який вермут, без прив'язки до марки «Мартіні». Відома серед широкого кола споживачів, Martini & Rossi випускає кілька видів мартіні: Bitter, Bianco (білий), Extra Dry (сухий), Rose (рожевий), Rosso (червоний), Rosato. Кожен споживач самостійно вибирає, що йому більше подобається.

Основні рецепти коктейлів з мартіні, легко застосовні в домашніх умовах

Коктейль «Мартіні а ля Брюс»

Склад:

   1. 1 пляшка мартіні Bianco,
   2. лимон,
   3. міцний чорний чай,
   4. оливки (зелені).

Приготування:

    * В спеціальні келихи для мартіні наливається холодна заварка десь на 1/3. Після цього доливається мартіні, не доходячи 1 см до краю келиха.
    * Потім в келих додається 1 ч.л.лімонного соку. На маслину наколюється спеціальна шпажка для коктейлю і опускається в келих, де і залишається навіть при подачі коктейлю.

Коктейль «Насолода»

Склад:

   1. мартіні Bianco або Extra Dry - Ѕ келиха,
   2. горілка - Ѕ келиха,
   3. свіжий апельсиновий сік,
   4. лід.

Приготування:

    * У келихи викладається лід.
    * У шейкері змішуються всі рідкі інгредієнти, виливаються в келих з льодом.
    * Для краси край келиха прикрашається часточкою апельсина або лимона.

Коктейль «Мартіні Лайт»

Склад:

   1. мартіні Bianco - 50 мл,
   2. горілка - 20 мл,
   3. виноградний світлий сік - 80-100 мл,
   4. кубики льоду - 2-3 шт.

Приготування:

    * У келих необхідно по черзі наливати горілку, мартіні і виноградний сік. Потім додають кубики льоду і акуратно перемішують.
    * Для додання особливого відтінку в келих вичавлюють сік часточки мандарина або апельсина.

Коктейль об'єднання мартіні з Кампари і джином

Склад:

   1. мартіні - 50 мл,
   2. Кампари - 50 мл, джин - 50 мл,
   3. ананасовий сік - 100 мл.,
   4. лід.

Приготування:

    * Всі інгредієнти ретельно змішуються, додається лід.
    * Коктейль найкраще подавати в келиху з трубочкою, що дозволяє краще оцінити смак напою.

Мартіні з шампанським

Склад:

   1. рожевий мартіні - т склянки,
   2. напівсухе шампанське - 1,5 склянки,
   3. полуничний сироп - 4 ст.л.,
   4. лід.

Приготування:

    * Рекомендується взяти тонкі високі келихи, мають розширення до верху. У скляний келих необхідно покласти по одному кубику льоду, додати полуничний сироп (виходить 1 ложка на 1 порцію).
    * Потім зверху акуратно, без перемішувань, вливається мартіні, зверху нього - шампанське (доверху). Варто заздалегідь потренуватися, щоб вливати максимально обережно для збереження цілісності шарів. Цей коктейль дуже хороший зі свіжими фруктами.