Чарівна

Краса, любов, мудрість

Суп з форелі з вершками

Суп з форелі - поживний, а велика кількість вершків надає йому ніжний смак. Такий суп в Фінляндії готують у свята, тому неодмінно спробуйте цей рецепт.

Склад супу з форелі:

   1. 2,5-3 літра води
   2. 300-400 г форелі (філе або суповий набір)
   3. Вершки 10% - 200мл
   4. Картопля - 2шт
   5. Лук - 1шт
   6. Морква - 1шт
   7. Лавровий лист - 1шт
   8. Чорний перець, мускатний горіх мелений
   9. Сіль
  10. Рослинна олія
  11. Зелень

Спосіб приготування супу з форелі

    * Форель добре вимити в холодній воді. Якщо ви берете філе, поріжте його кубиками, а якщо суповий набір - то кладіть як є. У каструлю наливаємо воду, коли вона закипить, кладемо форель і варимо 15 хвилин. Рибу виймаємо, відокремлюємо від кісток. Картоплю ріжемо кубиками і кладемо в рибний бульйон, варимо 15 хвилин.
    * Морква наріжте фігурними кружальцями, цибулю дрібно покришите і обсмажте все на рослинному маслі 5-6 хв., Намагайтеся, щоб вогонь був помірним.
    * У каструлю додайте моркву і цибулю, лавровий лист, чорний перець, мускатний горіх, але можна і інші спеції за смаком. Посоліть рибний бульйон, покладіть туди шматочки форелі, влийте вершки, поваріть суп на повільному вогні близько 5 хвилин, він повинен закипіти. Засипте суп зеленню, накрийте кришкою і дайте йому настоятися 10 хвилин. За бажанням, в такий супчик можна додати 1-2 свіжих помідора і трохи відвареного рису.