Чарівна

Краса, любов, мудрість

Горошниця в мультиварці

У наш час горох все рідше використовується в приготуванні страв. Але, з поверненням інтересу до исконно русской кухні, поступово на столах з'являється горошницей. Якщо приготувати горошницу в мультиварці, це блюдо підійде для дієтичного харчування. Горошницей містить багато білка. Її можна готувати з м'ясом або овочами. Пісна горошницей відмінно підійде для вегетаріанського столу. Кілька рецептів горошницей в мультиварці урізноманітнюють Вашу кулінарну книгу смачної і здорової їжі.

Що таке горошниця?

До того, як в Україну була завезений картопля - каші з гороху були навіть на царських столах. Горошниця - це в'язка юшка з гороху і по-справжньому українська страва.

Основними інгредієнтами горошницей є горох сушений, м'ясо, овочі. Страви в мультиварці виходять швидше, «чудо-піч» допомагає економити час. Якщо ви хочете отримати круту горошницу, заливайте в мультиварку більше бульйону. Зазвичай для додання страві м'якості горох замочують, а приготовлену кашу товчуть.

Горошниця з м'ясом в мультиварці

Вам буде потрібно:

    * Горох сушений - 0,5 кг;
    * Свинячий фарш - 0,5 кг;
    * Цибуля - 1 головка;
    * Зелень петрушки;
    * Сіль, перець за смаком;
    * Вершкове масло - 30 гр .;
    * Шпик - 100 гр.

Приготування:

   1. Горох потрібно помити і замочити на 12 годин.
   2. Розтопити в мультиварці шпик, посмажте на ньому нашатковану цибулю.
   3. Додайте в мультиварку фарш, посоліть, поперчіть і готуйте в режимі «швидко» близько 15 хвилин.
   4. Покладіть в мультиварку горох, налийте в ємність води вище ніж горох на три сантиметри.
   5. Готуйте в режимі «каша» 2 - 3 години. Періодично потрібно перевіряти горошницу на наявність води, якщо за час приготування вода википає, потрібно її підливати.

Подається на стіл горошницей з м'ясом, заправлена ​​вершковим маслом. Зверху посипте зеленню петрушки. Фарш легко поміняти на яловичину або м'ясо птіци.Калорійная, але смачна горошницей виходить з копченостями. Горошницей з м'ясом - прекрасне основне блюдо на обід. Якщо ви не хочете, щоб ваш обід був калорійним, просто зробіть порцію маленькою.

Рецепт приготування горошниці діетіческої мультиварці

Вам буде потрібно:

    * Горох сушений - 500 гр .;
    * Яловичина пісна або курячі грудки - 400 гр .;
    * Морква - 1 шт .;
    * Цибуля зелена - 30 гр .;
    * Масло рослинне першого холодного віджиму - 3 ст.л .;
    * Сіль, перець за смаком;
    * Зелень петрушки - 20 гр .;
    * Перець болгарський - 1 шт.

Приготування горошниці:

   1. Поріжте м'ясо, потріть моркву.
   2. Залийте в мультиварку масло, покладіть м'ясо, морква, замочений горох.
   3. Посоліть, поперчіть, залийте водою трохи вище рівня гороху, встановіть режим «каша» на 2,5 години.
   4. Коли горошницей в мультиварці буде готова, посипте готову страву дрібно порізаним болгарським перцем і посіченою зеленню з зеленою цибулею. Свіжі овочі та зелень збагатять горошницу вітамінами.

Рецепт приготування горошницей з грибами в мультиварці

Вам буде потрібно:

    * Горох сушений - 500 гр .;
    * Сливки - 250 мл;
    * Цибуля ріпчаста - 1 головка;
    * Печериці - 300 гр .;
    * Бульйон овочевий;
    * Зелень, сіль, перець.

Приготування горошницей:

   1. У мультиварку нашатковану цибулю, порізані гриби, замочений горох. Горох потрібно замочувати на ніч.
   2. Налийте зверху інгредієнтів овочевий бульйон на два пальці вище рівня гороху, посоліть, поперчіть.
   3. Готуйте в мультиварці в режимі «каша» - 2,5 години.
   4. Після того як горох розвариться, розмішайте вміст блендером і заправте вершками.
   5. При подачі на стіл посипте рубаною зеленню.

Гриби з цибулею можна підсмажити окремо, а потім змішати з вершками і горохом. За таким же принципом готують різноманітні заправки для каші з гороху. Тобто досить зварити замочений горох в мультиварці, а потім додавати різні інгредієнти, в уже готову кашу.

Приємного вам апетиту!