Заготовки на зиму

Осіння пора радує яскравими фарбами і теплою погодою. Однак і поганій погоді не варто засмучуватися. Адже дощі необхідні для того, щоб в лісі було багато грибів. Дощі можна перечекати і відправитися в ліс, взявши з собою не тільки фотоапарат, але і корзинку для грибів. Вихідні пройдуть з користю, і додому ви принесете опеньки, гливи, підберезники або інші гриби, які можна заготовити на зиму.

Взимку так хочеться літніх овочів. Все, що ми можемо зробити - це заготовити з них на зиму закуски. Є кілька рецептів приготування закусок з огірків на зиму.

Восени триває пора приготування заготовок на зиму. Якщо огірки з помідорами вже готові, то підходить час кабачків. Багатьом корисний буде смачний рецепт приготування кабачкової ікри з томатною пастою. Кабачки в ньому зберігають свої корисні властивості: нормалізують діяльність шлунка і кишечника, допомагають роботі серцево-судинної системи, нирок і печінки, очищають жовчний міхур.

Агрус корисний для зміцнення імунітету, особливо ті ягоди, що дозріли. У них багато аскорбінової кислоти, а ще вітамінів В. А завдяки магнію, вживання агрусу зміцнює зуби і ясна. Також він допомагає вивести з організму важкі метали.

Дуже смачна страва - баклажани в аджиці. Зазвичай таку закуску готують на зиму, закочують в стерилізовані банки. Готується вона дуже просто і швидко.

У таке блюдо для смаку додається гострий перчик, все залежить від того, наскільки Ви любите гостре.