Чарівна

Краса, любов, мудрість

Грибна ікра на зиму. Рецепт смачної ікри з грибів

Осіння пора радує яскравими фарбами і теплою погодою. Однак і поганій погоді не варто засмучуватися. Адже дощі необхідні для того, щоб в лісі було багато грибів. Дощі можна перечекати і відправитися в ліс, взявши з собою не тільки фотоапарат, але і корзинку для грибів. Вихідні пройдуть з користю, і додому ви принесете опеньки, гливи, підберезники або інші гриби, які можна заготовити на зиму.

Рецепт приготування грибної ікри на зиму

Склад грибної ікри:

    * Гриби - 0,5 кг
    * Ріпчаста цибуля - 1 шт
    * Часник - 2-3 зубчики
    * Лимонний сік - 3 ч.л.
    * Рослинне масло (краще оливкова) - для смаження
    * Вода - 0,5 ст.
    * Кріп, петрушка, зелена цибуля і інша зелень - за смаком
    * Сіль і мелений чорний перець - за смаком.

Приготування грибної ікри:

   1. Добре вимийте свіжі гриби. Почистіть іх.Свежіе гриби
   2. Наріжте гриби невеликими шматочками.
   3. Розігрійте сковороду з рослинним маслом.
   4. Викладіть туди гриби, додайте води і тушкуйте на невеликому вогні близько часа.Жарка грибів
   5. Поки гриби гасяться, помийте і очистіть цибулю. Подрібніть його за допомогою ножа або терки. Обсмажте на сковороде.Лук нарізаний
   6. Очистіть і подрібніть чеснок.Ізмельченний часник
   7. Коли гриби стушатся, остудити їх і перекрутити через м'ясорубку. Можна подрібнити гриби в блендері.
   8. У отриману грибну масу додаємо обсмажену цибулю, часник, лимонний сік. Солимо все і перчимо до смаку.
   9. Зелень подрібнюємо і додаємо в ікру.Грібная ікра

 

Грибна ікра готова. Вона вийшла консистенції паштету. Її можна відразу подавати на стіл в якості самостійної закуски або начиняти тарталетки, лаваші. Можна робити бутерброди з грибною ікрою. Але більшу частину викладіть в стерилізовані банки і закрутіть на зиму.

Взимку ми зможемо завжди згадати похід в ліс за грибами, відкривши баночку грибної ікри!