Чарівна

Краса, любов, мудрість

Легкі закуски для фуршету

Невеликі різноманітні закуски відмінно підходять і для нежданих гостей, і для природи, і для великої кількості людей, і просто, коли не хочеться довго готувати.

Найпоширеніша закуска - канапе, маленькі закусочні бутерброди. Готувати їх можна дуже різноманітно, важливо підбирати приємне поєднання продуктів. А щоб зрозуміти принцип канапе, пропонуємо вам для основи кілька рецептів. Саме класичне поєднання: скибочка хліба, ковбаса і сир, а далі дайте волю вашої фантазії.

Канапе

Канапе з моццареллой і черрі

Таке блюдо стане прикрасою столу, а класичне поєднання завжди припаде до смаку.

Склад:

    * Черрі - 10 шт
    * Маццарелла - 10 кружечків
    * Базилік - 10 листочків
    * Оливкова олія
    * Сіль

Приготування:

   1. Помідори промийте теплою водою і поріжте на 2 половинки.
   2. Тепер нанизуйте на шпажки все інгредієнти: половинка черрі - моцарелла - листик базиліка-половинка черрі.
   3. Викладаємо канапе на блюдо, робимо заправку з оливкової олії солі і чорного перцю, поливаємо зверху канапе.

Канапе з креветками і овочами

Склад:

    * Креветки - 15 шт
    * Огірок 1-2 шт
    * Солодкий перець - 1шт

Приготування:

   1. Креветки відварити в підсоленій воді і почистіть.
   2. Овочі промийте в теплій воді, очистіть перець від насіння.
   3. Огірок наріжте товстими кружечками (15 шт), а перець трикутниками (30 шт).
   4. Зберіть канапе в наступному порядку: огірок - перець - креветка - перець.

Канапе з крекером і паштетом

Склад:

    * Солоний крекер - 20 шт
    * Паштет печінковий - 250 г
    * Яйця - 5 шт
    * Огірки - 2 шт
    * Помідори - 5 шт
    * Маслини
    * Петрушка

Приготування:

   1. Яйця відварити 15 хвилин, остудіть в холодній воді. Очистіть їх від шкаралупи і наріжте середніми по товщині кружечками.
   2. Паштет розімніть виделкою, огірки промийте в теплій воді, очистіть від шкірки і подрібніть ножем. Петрушку промийте в холодній воді, частина залиште на прикрасу, а частина дрібно поріжте. Змішайте огірок і петрушку з паштетом, перемішайте все до однорідної маси.
   3. Помідори промийте, наріжте середніми кружечками.
   4. Два крекеру склейте між собою, змастивши попередньо паштетом. Наверх покладіть чайну ложку паштету - гурток яйця - гурток помідора - маслини - петрушка.

Готувати канапе нескладно, навіть навпаки дуже швидко і цікаво. З кожним разом можна придумувати нові варіації, тому сміливо включайте вашу фантазію і готуйте із задоволенням!

Закуски

Закуска «Мухомори»

Склад:

    * Яйця -6 шт
    * Помідори - 3 шт
    * Плавлений сир - 2 шт
    * Майонез

Приготування:

   1. Яйця відварити, охолодити і почистити. Зрізати верхівки у яєць, обережно вийняти жовтки і натерти на тертці.
  2. Сир також натерти на дрібній тертці, все перемішати з майонезом і розкласти начинку по яйцях. Помідори помити, висушити і розрізати на дві частини.
   3. Одягти по половинці на яйце і зробити точки майонезом.

Рибна закуска «Чашечки»

Така закуска має дуже ніжний смак і моментально розходиться за столом!

Склад:

    * Огірки довгі - 2 шт
    * Червона риба - 100-150 г
    * Ікра - 1б.
    * Сир фета - 200 г
    * Сметана - 100 г
    * Лимон - 1 шт
    * Зелень

Приготування:

   1. Змішати сир зі сметаною, зеленню і цедрою лимона.
   2. Огірок промити водою, обрізати хвостики і розрізати на кружечки діаметром 2см. Зробіть на кружочках полосочки ножем, знявши трохи шкурки у огірка, і чайною ложкою вийміть трохи серцевини у огірка, утворивши чашечку.
   3. Заповніть всі огіркові чашечки сирною начинкою, зверху покладіть трояндочку з риби, ікру, кубики риби і прикрасьте кропом.

Закуска «Тюльпани»

Склад:

    * Помідори - 6 шт
    * Сир - 6 ст.л.
    * Сметана - 2 ст.л.
    * Зелень
    * Чорний перець
    * Прованські трави

Приготування:

    * Помідори промити в теплій воді, обсушити на рушник. Розріжте кожен помідор хрест-навхрест і обережно вийміть серединку.
    * Сир, сметану і серединки з помідорів збийте блендером до однорідної масою або добре перемішайте ложкою, додайте чорного перцю і 1ч.л. сухих прованських трав.
    * Чайної ложкою обережно заповніть кожен помідор начинкою. Розкладіть помідори у вигляді букета, зробіть листя з цибулі та зелені.

 

Легкі закуски хороші і як самостійні страви і як доповнення до основного меню. Тому обов'язково майте про запас парочку рецептів, щоб ваші гості завжди були задоволені, а ви не ламали голову, чим би їх пригостити.

Готуйте з задоволенням, смачного вам і вашим гостям!