Чарівна

Краса, любов, мудрість

Малина при вагітності

Відсоток майбутніх мам, які бояться вживати малину в їжу, досить малий. Але ж ця сама малина, яка рятує нас при застудах в домашніх умовах, може призвести до ураження при вагітності.

При підготовці до вагітності вживання малини можна не тільки не скорочувати, а навіть збільшити, а ось під час самої вагітності, краще обмежити. З обережністю треба ставитися до малиновому варення.

Плюси і мінуси вживання малини при вагітності

Листя малини розм'якшують зв'язки навколо родового каналу, тим самим сприяючи сутичок і передчасних пологів. Найідеальніший період для малини - після пологів, адже малина сприяє зняттю схваточних болів. Хоча тоді, напевно, буде не до неї. Під час вагітності вживання малини можна почати з великою обережністю з 32 тижня, не раніше, щоб випадково не викликати передчасні пологи.

Ще з мінусів - висока алергенність цієї ягоди. Алергія може застати вас в самий розпал вагітності, що може бути досить небезпечним. Тому, якщо ви знаєте про свою схильність до різного роду алергій, не варто ласувати малиною. Завжди можна замінити цю ягоду інший, більш придатної і більш корисною в конкретній ситуації.

У такий на вигляд підступної малини є і свої плюси. Вона містить велику кількість клітковини, яка може позбавити вагітну від запорів. Фолієва кислота, якої багато наділена ягода, також корисна. У малині міститься велика кількість білків, які так корисні для росту і розвитку клітин.

Вітамін С - заслуговує на окрему згадку. Його в малині предостатньо, цей дивний вітамін лікує застуду разом з аспірином, який міститься в ягоді. Кальцій, який так необхідний вагітним теж є в малині. Він сприяє зменшенню набряків, допомагає при нудоті, зменшує інтоксикацію.

Для тих дівчат, яким все ж дозволено скуштувати малини в період вагітності, повідомляємо: чи не більше ложки в день - це варення, і не більше склянки свіжої малини. Зловживати ягодою будете після пологів, коли пройде процес годування малюка.

Рецепти з малиною при вагітності

Поки ви перебуваєте в положенні, ніщо не заважає вам готувати смачні та оригінальні страви для себе та домашніх. Малина - цінний і вітамінний продукт. І нехай ви не зможете з'їсти ту кількість малини, яке хотіли б, зате невеликою порцією ягоди себе порадуєте.

Вареники з малиною

   1. Для початку промийте кілограм малини, засипте її 200 грамами цукру і залиште на 30 хвилин для виділення соку. Далі замісіть тісто середньої густини.
   2. Наступний крок. Розкачайте тісто в пласт товщиною 2 см, наріжте на невеликі квадрати і змастіть їх яйцем. Далі злийте сік з ягід і приступите до ліплення вареників. Увага! Краї не повинні бути товстими.
   3. Після того, як наліпити потрібну кількість, опустіть в киплячу підсолену воду, відваріть. Подавайте з солодким сиропом або розігрітим вершковим маслом.

Йогуртова ром-баба з малиною

   1. Для початку замочіть 10 -12 грам желатину. Далі зробіть пюре з 250 грам малини (можна замороженої), соку одного лимона, 1 столової ложки малинової настоянки і 20 грам цукру. Після цього замочіть ще 10 грам желатину.
   2. Далі змішайте 2 склянки йогурту, м'якоть одного стручка ванілі, 30 грам меленого мигдалю і 40 грам цукру. Тепер розпустіть желатин і додасте в отримані суміші, дати їм загуснути.
   3. Тепер найлегше. Сполосніть холодною водою форму для випічки, укладіть шарами крем і покладіть в холодильник на 3 години. Далі викладіть на тарілки і красиво прикрасьте малиною або всім, чим захочете. Смачного!

Малиновий рай, нехай і невеликий, чекає вас, дорогі майбутні мами. Така смакота швидко з'їдеться вашими домочадцями під гучні сімейні розмови. Ви обов'язково відхопити жоден комплімент. І не варто засмучуватися, що вам не з'їсти великої кількості жаданої малини, як раніше. Смаки вагітних швидко змінюються. Так що хто знає, чого вам захочеться завтра? Новий день - нові бажання.