Чарівна

Краса, любов, мудрість

Смачна дієта з мюслі

Дієта з мюслі не тільки корисна, але і надзвичайно смачна. Цю їжу вітають багато дієтологів, адже мюслі є повноцінним продуктом харчування. Що входять до складу комплекси вітамінів, мінеральних речовин, жирів, вуглеводів і білків дуже цінні. Регулярне вживання мюслі впливає не тільки на активізацію обміну речовин, але і забезпечує здоровий зовнішній вигляд волосся і шкіри. Людям, що страждають зайвими кілограмами, легко буде її дотримуватися, адже вона дуже різноманітна.

Мюслі відрізняється від звичайних зернових каш і пластівців. Цільнозернові злаки не очищається від висівок, їх просто розплющують, піддаючи інфрачервоним випромінюванням. Це дозволяє продукту максимально утримати в собі корисні якості. Радує можливість тривалого зберігання зі збереженням в собі вихідні органолептичні показники продукту.

Дієтичні мюслі мають деякі відмінності:

    * Зерна не обсмажені;
    * Без додавання цукру або шоколаду;
    * Відсутні штучні смакові добавки;
    * Без різних барвників.

Звертайте увагу на метод обробки сухофруктів. У дієтичних мюслі використовуються поступово просушені сухофрукти. Можна скористатися свіжими, це дозволяє збагатити продукт корисними компонентами. Пам'ятайте: додаючи мед, горіхи або конфітюр, енергетична цінність продукту багаторазово збільшується. Намагайтеся балувати себе цими продуктами рідше. Додавайте низькокалорійні молочні продукти. Вони допоможуть значно урізноманітнити раціон. Використовуйте самостійно приготований йогурт, кисле молоко, козяче молоко. Соки також відмінно підійдуть для приготування мюслі.

Через високий вміст клітковини обов'язково пийте більше рідини після прийому мюслі. Це підвищить очисні здатності висівок.

Рекомендовані рецепти для дієти з мюслі

Мюслі з медом і сухфрутамі

склад:

   1. З ст. л. пластівців мюслі.
   2. 1 ч. Л. меду
   3. з шт. кураги
   4. 2 ч. Л родзинок без кісточок
   5. 50 г кип'яченої води

приготування:

    * Перемішати пластівці, залити кип'яченою водою 90 градусів, додати подрібнену курагу та ізюм.
    * Мед додається коли суміш охолоне до 40 градусів.

Мюслі з мигдалем і цедрою апельсина

склад:

   1. 3 ст л пластівців мюслі
   2. 1 апельсин
   3. 150 г соку апельсина
   4. 50 г пластинок мигдалю

приготування:

    * З апельсина зняти цедру і вичавити сік, змішати з пластівцями мюслі.
    * Додаємо сік, що залишився.
    * Накрити харчовою плівкою і залишити на 2 год в холодильнику.
    * Перед вживанням додаємо пластинки мигдалю.

Мюслі зі свіжими фруктами:

склад:

   1. 4 ст л пластівців мюслі
   2. яблуко зелене
   3. груша
   4. ківі
   5. банан
   6. апельсин
   7. 50 г насіння соняшнику
   8. 200 г знежиреного йогурту

приготування:

Залити пластівці знежиреним йогуртом і накрити харчовою плівкою. Нарізати яблуко, грушу, ківі, банан, апельсин і теж суміш закрити харчовою плівкою. Коли пластівці просочаться йогуртом додати суміш фруктів, за смаком і насіння соняшнику.

Сир з персиками і мюслі

склад:

   1. 1 банка консервованих персиків
   2. 300 г знежиреного сиру
   3. 2 ст л мюслі

приготування:

    * Персики нарізаємо шматочками або робимо пюре, залишаємо половинку для прикраси.
    * Змішуємо знежирений сир з уже готовими мюслі, додаємо персики.

Запіканка з мюслі

склад:

   1. 100 г мюслі
   2. 100 г вівсяних пластівців
   3. 70 г вершкового масла
   4. 70 г цукру
   5. 70 г родзинок

приготування:

    * Ізюм попередньо замочити в холодній воді.
    * Розтопити цукор з вершковим маслом, коли охолоне залити суміш пластівців з родзинками. Якщо маса вийшла густою, додайте трохи кип'яченої води.
    * Розігріти духовку до 200 градусів, суміш викласти на пласку форму.
    * Запіканку випікати 15 - 20 хвилин до золотистого кольору.

 

Мюслі і страви з їх додаванням надовго втамовують почуття голоду. Ви отримаєте не тільки велику користь з додатком мінімальних зусиль, а й величезне задоволення. А це означає, що ви не отримаєте психологічного стресу від даної дієти.