Чарівна

Краса, любов, мудрість

Калорійність слив

Слива - гібрид терну і аличі, яка приїхала до нас з Румунії, а туди потрапила «з двору Франції» короновані особи були в захваті від фруктової новинки із Західної Азії. Виглядає зливу цілком безневинно, але вже дуже апетитно. Саме тому в давнину, бідні французи через неї позбавлялися голови в прямому сенсі цього слова. Дружина Франциска Першого до того любила сливи, що видала указ, який кfрал позбавленням буйною голівоньку всіх придворних, посмеющіх ласувати фруктами в королівському саду. У побуті французів і по сей день можна зустріти виражніе «кара через зливи», яке означає дуже суворе покарання за дрібниця. Добре, що в наш час втратити голову через сливи можна тільки тому, що вона дуже ароматна і смачна.

Сливу можна віднести до надкалорійний ягодам, тому як в 100 грамах продукту всього 42 калорії. Отже, ця смакота, безперечно, є дієтичним продуктом. А вже в розвантажувальний день і зовсім незамінна, тому що швидко допомагає позбавити організм від шлаків, токсинів і зайвої рідини, а також насичує його вітамінами. Дієтичної є також ягода, схожа на сливу, - алича.

Виняток становить чорнослив, він досить калорійний - 250 калорій на 100 грам.

Користь сливи і чорносливу Джерело:

  • Хімічний сотав сливи дуже різноманітний і багатий. Вітамін Р, наприклад, сприяє зниженню кров'яного тиску, зміцнює судини. Калій надає прекрасне сечогінну дію, позбавляючи нас від надлишків води і солі. Він також бере участь у підтримці серцевої діяльності і кислотно - лужної рівноваги, способствйет желчеотведенія. Ревматизм і хвороби обміну вещест в теж по плечу цього фрукту.
  • Плоди сливи містять фенольні сполуки, які мають капилляроукрепляющим і противосклеротическим ефектом. Слива - продукт легко перетравлюється і бистроусвояемий. Ваш організм скаже вам «спасибі», якщо за допомогою слив позбудеться від атеросклерозу, холециститу, гіпертонії, стоматиту.
  • Чорнослив гідний вашої уваги не менше, ніж його «живий» брат. Його корисні властивості допомагають при захворюваннях кишечника, запорах, подагрі, ураження нирок, серця, печінки, для підвищення секреції шлункового соку.

Не забувайте і про сливове соку, він дуже ефективний при грипі, анемії, хороший для боротьби з безсонням і втомою, і також використовується для нормалізації нервиной системи. А ваша шкіра від вживання такого напою стане еластичною і гладкою.

На користь людському здоров'ю зливу віддає не тільки плоди, а й листя. Домашня зливу (терен) може похвалитися вмістом в своєму листі кумарину. Це Сполучені має здатність виліковувати тромбози. До того ж примочки з листя сливи мають ранозажівляющінм дією.

У парфумерії можна також зустріти масло з сливових кісточок, їм зливу віддає таку суму вітаміну Е, заліза, міді, фосфору, кальцію і магнію, що його з лишком вистачає для насичення, зволоження, пом'якшення шкіри. Сучасні помади і блиски для губ сповнені цього масла, який збільшує обсяг і підвищує еластичність губ.

Ну а профілактика раку, мабуть найістотніший плюс, який є у сливи - це недавно з'ясували вчені. Антоцианіни, якими багата ягода, як раз і пригнічує развіетіе ракових пухлин.

Вчимося розбиратися в сливах

У нашій країні можна зустріти чотири найпоширеніші види слив: мірабелі, угорки, ренклоди і яєчні.

Збираючись купити сливи, не поспішайте, для початку правильно виберіть плід. Якісний і свіжий продукт буде пружним, але піддасться натискання. Вибираючи в якості монодієти або розвантажувального дня цей фрукт пам'ятайте нема про кількість, а про якість.

Cливова заборона

Він лягає на людей, які страждають на цукровий діабет і ожиріння. Сік слив в даному випадку також протипоказаний.

Також заборонено давати сливові продукти дітям молодшого віку і годуючим матерям, щоб уникнути розладу шлунку у дитини.