Чарівна

Краса, любов, мудрість

Рагу овочеве: калорійність. Скільки калорій в рагу?

Невід'ємною частиною нашого повсякденного харчування є овочі. Овочеве рагу ж - найпоширеніше блюдо, приготоване з них. Ця страва може мати різноманітний склад і смаки.

Овочеве рагу - непоганий продукт для тих, хто сидить на дієті. Обумовлюється це досить низькою калорійністю страви.

Як правило, склад рагу з овочів визначається сезоном року, тобто, залежить від того, які овочі знаходяться в доступності. Однак зараз будь-який овоч можна знайти на прилавках магазинів практично в будь-який час року.

Калорійність овочевого рагу

Енергетична цінність овочевого рагу цілком дозволяє відносити його до страв дієтичним, а значить, вона досить мала. Склад овочевого рагу може змінюватися, але є деякі найменування овочів, які є, можна сказати, основними його складовими. Різноманітність інгредієнтів дає овочевому рагу безліч корисних для здоров'я людини вітамінів і мікроелементів.

Калорійність і корисні властивості овочів, що входять в рагу

  • Баклажани відносяться до найбільш поширених компонентів страви. Дуже важливо стежити за тим, плоди якої зрілості Ви вживаєте. Справа в тому, що перестиглі плоди баклажана не придатні в їжу. Пояснюється це тим, що в плодах баклажана міститься соланін. Соланін - досить небезпечний для організму людини отрута, який виробляється рослинами родини пасльонових. Кількість цієї отрути в овочах зростає, якщо не забезпечити їм належний полив в жарку погоду або якщо плід перезріває. Якщо вживати баклажани правильної зрілості, ця рослина виявляє безліч корисних властивостей. Біологічна активність речовин, що входять до складу баклажанів, робить позитивний вплив на стан багатьох органів і систем нашого організму. Баклажани мають властивість швидкого насичення організму, маючи при цьому низьку калорійність. Це обумовлює те, що дієтологи часто рекомендують овоч людям, що страждають зайвою вагою.
  • Не менш корисною складовою овочевого рагу є кабачок. Це на рідкість корисний овоч. Близько 90% його складу займає вода. Решта 10% припадають на твердий залишок, який містить в собі велику кількість вітамінів і мікроелементів. До складу кабачка входять різні жирні кислоти (насичені і ненасичені), вітаміни групи В, а також вітаміни А, Е, С і РР. Також всередині кабачка виявляються мінерали: фосфор, кальцій, залізо, магній і натрій. В овоче містяться цукри і бета-каротин. Кабачок легко перетравлюється і має сечогінний ефект, що дає овочу здатність виводити з організму зайві солі і воду. Саме тому його вживання рекомендується для боротьби з набряками і ожирінням. Кабачок є одним з найвідоміших і поширених дієтичних продуктів. Перш за все, це обумовлено його рекордно низькою серед овочів калорійністю.
  • Помідори, без яких обходиться рідкісний рецепт овочевого рагу, також неймовірно корисні і затребувані при застосуванні дієт для схуднення. Ця ягода (яку у нас прийнято вважати овочем) придбала популярність серед тих, що худнуть жінок завдяки своїй низькій калорійності і здатності притупляти почуття голоду. Все це дано помідорів разом зі здатністю регулювати обмінні процеси і відновлювати їх порушення. Багато помідорів неможливо з'їсти за один прийом, так як в них міститься велика кількість «прихованої рідини». Крім того, що вони сприяють зниженню ваги, помідори корисні при захворюваннях печінки, шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи. Помідор часто називають засобом «від всіх хвороб».
  • Ще один на рідкість корисний продукт в складі овочевого рагу - часник. Завдяки величезній кількості лікувальних властивостей часник по праву вважається лікарською рослиною. Напевно, простіше перерахувати ті частини нашого організму, на які часник не впливає. Калорійність часнику дуже низька. В одній голівці даного продукту міститься всього близько 4 ккал. Крім того, часник абсолютно не має в своєму складі ні жирів, ні вуглеводів. Однак будьте обережні! Прийом великої кількості часнику може несприятливо позначитися на травній системі. Не можна їсти продукт під час загострення шлунково-кишкових захворювань.
  • Морква також може бути компонентом рагу з овочів. При порівняно невеликій калорійності (33 ккал / 100г) морква володіє багатьма корисними властивостями. Головним її перевагою є те, що саме в цьому овочі міститься багато каротину (більше тільки в обліписі). Крім того, морква - дешевий і доступний в будь-який час року овоч. Тому є сенс включити його до складу Вашого овочевого рагу.
  • Калорійность овочевого рагу може збільшитися за рахунок вмісту в ньому болгарського перцю, разом з тим зросте і поживність страви. Однак перш ніж відмовлятися від перцю в складі цієї страви, подумайте про те, скільки користі він може принести вашому організму. Адже в ньому містяться вітаміни групи В, вітамін А, вітамін С і вітамін РР. Крім того, болгарський перець збільшить в Вашому організмі концентрацію фосфору, натрію, заліза, цинку, магнію і йоду. Стимулювати роботу кишечника перцю допомагає міститься в ньому незамінна клітковина.

Овочеве рагу - прекрасне дієтичне блюдо, яке до всього іншого має величезний набір корисних речовин. Це легко пояснити тим, що в його склад входить багато найменувань різних овочів. Причому, Ви можете використовувати саме той набір інгредієнтів, який найближче Вам і не боятися за свою фігуру, адже овочі, що входять до складу рагу, мають низьку калорійність.