Чарівна

Краса, любов, мудрість

Рисова локшина (фунчоза): калорійність

Фунчоза - напівпрозора тонка локшина, зроблена з рисової муки. Батьківщиною такої рисової локшини є екзотична країна Таїланд, відома своєю гостинністю і унікальною культурою, а особливо наявністю великої кількості страв здорової їжі.

Знання про калорійність будь-якої страви необхідно, в першу чергу, для дотримання правильного режиму харчування і уважного спостереження за вагою. Через свою калорійності фунчоза належить до страв, які допомагають легко контролювати вагу.

Фунчоза: калорійність і склад

Калорійність фунчози становить 320 кКал в 100 г продукта.Такая калорійність рисової локшини пояснюється тим, що найчастіше пшеничне борошно в Східній Азії майже не використовують. Рис на східному столі завжди стоїть на першому місці, будучи основною стравою.

Крім цього, в фунчозу додаються соя і гречка, які самі по собі є низькокалорійними продуктами. До її складу також в невеликих кількостях може бути доданий крохмаль бобових культур (ямс, канна, боби мунг, маніока або картопля), але частіше - в фунчозу більш низької якості.

Також енергетична цінність фунчози визначається співвідношенням вуглеводів, жирів і белков.Енергетіческій складу рисової локшини: жири - 5 кКал (0,5 г), вуглеводи - 318,8 кКал (84 г), білки - 0,7 г (3 кКал). У фунчозу міститься зола, харчові волокна, вода, насичені і ненасичені жирні кислоти. Інша частина - це полезнейшие мінеральні речовини і вітаміни. Саме їх велику кількість в складі фунчози робить її корисним продуктом.

Властивості рисової локшини (фунчози)

  • Легкість фунчози при її калорійності є не одним її перевагою. Вона корисна саме своїм вітамінно-мінеральним складом. В її складі є значна кількість вітамінів РР і Е, групи В: тіамін, рибофлавін, пантотенова кислота, піридоксин, фолієва кислота, ніаціновий еквівалент. З мінералів особливо варто відзначити велику кількість таких мікроелементів, як натрій, кальцій, калій, магній, фосфор, залізо, селен, марганець, цинк і мідь.
  • Містить в ній і близько 8% білка, а також складні вуглеводи, які дозволяють знизити необхідну норму жирів і цукру без впливу на кількість енергії, необхідної людині. Вони допомагають забезпечити м'язи потрібною кількістю енергії в день.
  • К переваг рисової локшини відносяться і входять до її складу 8 амінокислот, які відіграють важливу роль у створенні нових клітин в організмі. А ось глютен, білок, що провокує виникнення алергії, в фунчозу відсутня.

Як приготувати фунчозу в домашніх умовах?

Щоб скористатися всіма корисними і смаковими властивостями фунчози, її потрібно навчитися готувати. При приготуванні рисову локшину НЕ солять і не приправляють спеціями, які мають різкий запах. Причиною таких правил приготування є необхідність зберегти її тонкий природний аромат.

  • Готова вона в будь-якому вигляді: відварному, обжаренном, або як інгредієнт в супі. До фунчозу зазвичай додаються соуси, в які спеціально додаються всі необхідні спеції і прянощі. Дуже популярні гострі і кисло-солодкі салати разом з фунчозой.
  • Найчастіше рисову локшину подають як гарнір до страв з риби або м'яса. Взагалі рисова локшина відмінно вбирає в себе всі смаки і запахи страв, які подаються разом з нею. Крім морепродуктів, рисова локшина буде чудово поєднуватися з овочами, смаженими грибами або вершковими соусами.
  • Головний особливістю приготування фунчози є збереження вермішелевий ниток цілими довжиною 50 см. Перед варінням рисову локшину ніколи не ламають.
  • Якщо локшину НЕ доварити, вона прилипне до зубів, якщо переварити - раскиснет. Щоб цього не сталося, рисову локшину потрібно покласти в глибоку тарілку, залити теплою водою і дати постояти 10 хв. Коли рисова локшина настоїться, потрібно поставити каструлю з водою на вогонь, після чого посолити. Коли вода закипить, набряклі фунчозу необхідно покласти в воду. Варити її потрібно не більше 5 хв. Але також дуже важливо коригувати час приготування локшини від її різновиди і товщини. Уважне читання інструкції на упаковці з рисовою локшиною допоможе її правильно приготувати.

Салат фунчоза: калорійність

На відміну від рисової локшини з однойменною назвою, в 100 г салату фунчоза міститься 82 кКал. Така низька калорійність пояснюється наявністю 0,2 г або 1 кКал білків, 3,5 г або 45 кКал жирів і 6,4 г або 36 кКал вуглеводів.

Щоб спробувати такий незвичайний салат, приготуйте його своїми руками.

Склад:

  • Фунчоза - 2 пачки
  • Сладкій болгарський перець - 2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Часник - полголовкі Оцет - 2 ч. Л.
  • Огірок - половина
  • Соя, сіль, соняшникова олія - ​​за смаком

Приготування:

  • Залити локшину холодною водою і залиште на 10 хв. Після залийте окропом і періодично її помішувати, тому що вона стає в 4 р. більше після запарювання. Через 5 хв промийте фунчозу під проточною водою і дайте стекти.
  • Тонкий наріжте моркву і перець. Розігрійте на сковороді олію і злегка обсмажте їх. Додайте до них натертий часник. Слідкуйте, щоб овочі не втратили колір тому, як тільки вони стануть м'якше, сковороду зніміть з вогню.
  • Нарежьте тонкими часточками огірок.
  • Змішайте овочеву підливу з локшиною, огірком, додайте туди сіль, сою і оцет.
  • Перед тим як приступати до приготування салату, подумайте, скільки болгарського перцю найкраще додати. Інакше його різкий смак може перебити весь смак.

За своєю калорійності рисова локшина, або по-іншому фунчоза, відноситься до продуктів, які мають середній калорійністю. У поєднанні з овочевими та рибними стравами, фунчоза не тільки подарує можливість насолодитися смаком незвичайного страви, а й забезпечить організм безліччю корисних вітамінів і мінералів. Склад рисової локшини, особливі правила приготування - все це робить фунчозу прекрасним засобом для підтримки настрою і фігури.