Чарівна

Краса, любов, мудрість

Насіння: калорійність. Користь і шкода насіння

Насіння соняшнику - дивовижний продукт. Вони швидко насичують, володіють яскравим смаком і приємною масляного текстурою. Це також, свого роду, спосіб заспокоїти нерви, т. К. Клацання насіння - своєрідний аутотренінг.

Користь насіння

У насінні соняшнику - маса потрібних організму речовин:

  • вітаміни: А, В, С, D і Е - значущі активні речовини, які благотворно впливають на органи зору, надають омолоджуючий і тонізуючий ефекти, впливають на поліпшення складу крові і нормальне засвоєння кальцію. Вживання насіння благотворно позначається на стані шкіри, покращують її харчування, надають зміцнювальний вплив, помітно покращують колір обличчя.
  • мікроелементи: йод, натрій, кремній, фосфор, магній, залізо, кальцій, селен і цинк. Такий багатий набір мінералів добре впливає на більшість систем в нашому організмі, судини швидко очищаються від холестерину (вживати потрібно саме сирі насіння), стимулюється робота шлунка, поліпшуються функції печінки, добре прочищається жовч. Магній, зміст якого високо, просто незамінний для роботи серця, підвищення імунітету, нормальної роботи нервової системи.
  • жирні кислоти. Ненасичені кислоти, що містяться в насінні соняшнику, корисні для нашого організму і є невід'ємним компонентом структур головного мозку.
  • білкові сполуки. У насінні багато білка, а також набір незамінних амінокислот.

Люди дуже цінують користь насіння в якості релаксирующего кошти, ніщо так добре не розслабляє як їх клацання, а ретельне їх пережовування знімає напругу нервової системи.

Не можна не згадати і про те, що насіння - хороший засіб комунікації, що допомагає швидко налагодити спілкування з оточуючими людьми. Якщо не вірите в це, тоді купите насіння і почастуєте ними кого-небудь з Ваших знайомих - душевна розмова забезпечений.

Скільки калорій в насінні?

Незважаючи на велику кількість в насінні корисних властивостей, у них є і деякі негативні сторони. Перш за все, їх висока калорійність. Насіння соняшнику містять в собі 520 ккал в 100 г продукту. Тим, хто бажає схуднути, насіння слід їсти тільки в дуже обмеженій кількості. Завдяки своїй високій калорійності вони дадуть Вам відчуття ситості надовго. Перетравлюються вони в шлунку протягом пари годин, і Ви можете спокійно працювати до наступного прийому їжі, зовсім не відчуваючи при цьому почуття голоду.

Шкода насіння соняшнику

  • Тверда шкаралупа насіння псує зубну емаль. До речі, очищені містять набагато менше корисних речовин, т. К. Більшість жирних кислот при цьому окислюється.
  • Шкідливий компонент - кадмій присутній в несвіжих насінні. Поступово корисні речовини в них починають руйнуватися, а шкідливі, навпаки, накопичуються. Тому, вживаючи несвіжі насіння, Ви ризикуєте перенаситити організм кадмієм, що викликають небезпечні захворювання нервової системи і печінки.
  • Жири в насінні можуть стати причиною появи печії. Як відомо, соняшникової олії багатодітній родині і обволікаючу дію на голосові зв'язки, тому люди, професії яких пов'язані з постійним спілкуванням або співом, насіння взагалі не їдять.
  • Деякі стверджують, що поїдання соняшнику може спровокувати приступ апендициту. Це, безсумнівно, один з медичних міфів.

Насіння соняшнику - корисний і доступний за ціною продукт. У насінні багато вітамінів, амінокислот, жирів, які необхідні для правильного функціонування різних систем організму. Але є у цього продукту і негативні сторони - висока калорійність і здатність накопичувати з плином часу шкідливий для здоров'я речовину - кадмій. Щоб вживання соняшнику приносила тільки користь, включайте його в раціон невеликими порціями, обов'язково стежте за свіжістю продукту.