Чарівна

Краса, любов, мудрість

Калорійність грибів. Смажені і мариновані гриби: що калорисніше?

Ще з давніх часів гриби вживалися людиною в їжу. Спочатку їх їли в сирому вигляді, потім навчилися смажити, варити і запікати. У Стародавньому Єгипті вважали, що гриби дарують безсмертя. Вони були в ціні у фараонів, а дозволити собі їх могли виключно в знатних родинах. В даний час цей продукт доступний всім і кожному. За рахунок низької калорійності гриби можна вживати в будь-якому вигляді під час дієти.

Гриби: склад і корисні властивості

Гриби - це самостійний рослинний вид. Вони відрізняються високою поживною цінністю, в них містяться жири, протеїни, мінерали і вітаміни. У грибах є велика кількість азотистих з'єднань, в т. Ч. Білків ..

З вуглеводів гриби містять глікоген і цукор. Сахара більше в трубчастих видах (підосичники, маслюки, підберезники, білі). Гриби багаті вітамінаміС, D, В, Н, кальцієм, магнієм, фосфором і т.д.

Вони корисні як для організації корисного харчування, так і для лікування багатьох захворювань. Народна медицина вважає, що гриби здатні вилікувати навіть рак. Лецитин, що міститься в них, перешкоджає відкладенню холестеринових бляшок. Цей продукт покращує травлення, виводить шлаки і токсини з організму.

Досить широко відомо застосування грибів в косметології. Наприклад, чайний гриб може відновлювати і омолоджувати шкіру, видаляти пігментні плями, повертати волоссю блиск і красу. Деякі виробники косметики додають екстракт чайного гриба в свої косметичні препарати. Є кошти, які випускаються на базі екстракту мухомора.

Деякі представниці прекрасної статі використовують гриби для схуднення. Регулювання обмінних процесів і зниження рівня шкідливого холестерину допоможуть забезпечити гливи і печериці. Ці гриби містять мало жирів, тому їх можна вживати замість яєць і м'яса, тим самим знижуючи кількість добових калорій. Дієтологи радять вживати цей продукт не рідше 1 разу на тиждень.

Смажені гриби: калорійність

Калорійність смажених грибів залежить від того, які види будуть використовуватися. Наприклад, калорійність печериць становить 50 ккал, а білих - 163 ккал на 100 г.

Рецептів приготування смажених грибів існує велика кількість. Найбільш популярним є жарка грибів зі сметаною.

Гриби в сметані

склад:

  • Гриби - 700 г
  • Сметана - 1 ст.
  • Сир - 50 г
  • Борошно - 1 ст.л.
  • Рослинна олія - ​​для смаження
  • Сіль за смаком
  • Зелень - за смаком

приготування:

  • Почистіть гриби, промийте, обшпарте гарячою водою і дайте стекти. Наріжте гриби скибочками, посоліть і обсмажте на сковороді з рослинним маслом до готовності. Перед закінченням смаження додайте борошно, все перемішайте.
  • Влийте в сковороду сметану, закип'ятити, посипте тертим сиром і поставте в розігріту до 180 градусів духовку до утворення рум'яної скоринки.
  • Подавати гриби краще в гарячому вигляді, посипавши рубаною зеленню.

Гриби мариновані: енергетична цінність

Мариновані гриби дуже корисні, в них міститься велика кількість вітамінів і мінералів. Середній рівень калорійності маринованих грибів, як правило, не перевищує 25 ккал на 100 г продукту. З даним продуктом можна приготувати різноманітні салати, подавати його в якості закуски, а також додавати в м'ясні страви.

Салат з маринованих грибів і шинки

склад:

  • Шинка - 200 г
  • Мариновані гриби - 250 г
  • Сіль і перець - за смаком
  • Майонез - для заправки
  • Зелень - за смаком

приготування:

  • Наріжте шинку тонкими скибочками, перекладіть в салатницю. Мариновані гриби дрібно наріжте, додайте до шинки і все перемішайте.
  • В окремій мисці змішайте майонез, сіль, чорний перець і кайенский перець. Додайте рубану зелень, перемішайте і заправте салат.

Скільки калорій в печерицях?

Калорійність печериць невелика: в 100 г міститься всього 27 ккал. Печериці рекомендовані для дієтичного харчування, ними можна заміняти м'ясо в раціоні. Регулярне вживання цих грибів скорочує розвиток багатьох захворювань, в тому числі серцево-судинних і шлункових. Печериці покращують розумову діяльність і пам'ять, виводять шлаки і токсини з організму. Ці гриби часто використовують для приготування різноманітних страв.

Фаршировані печериці

склад:

  • Печериці - 10 шт.
  • Помідор - 1 шт.
  • Болгарський перець - 1 шт.
  • Сир - 250 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Листовий салат
  • Зелень - за смаком
  • Сметана - за смаком
  • Сіль і перець - за смаком
  • Панірувальні сухарі

приготування:

  • Зріжте у печериць ніжку, подрібніть її. Також подрібніть болгарський перець, зелень і помідор. Змішайте овочі з рубаною ніжкою гриба, додайте трохи тертого сиру, посоліть і поперчіть.
  • В окремій мисці збийте яйце, додайте сметану, сіль і перець. Все добре перемішайте. У приготовлений соус макайте капелюшки грибів, обвалюють їх в паніровці, викладіть на деко, начините приготованою сумішшю і посипте тертим сиром.
  • Поставте деко з фаршированими печерицями в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хв. Блюдо подається в якості закуски.

Гриби - надзвичайно смачні та корисні! Вони багаті вітамінами і мінералами. Вегетаріанці можуть замінити грибами м'ясо і яйця, а люди зі звичайними харчовими звичками з їх допомогою просто урізноманітнити повсякденні страви. Тим, хто дотримується дієти варто пам'ятати, що смажені гриби калорийнее маринованих.