Чарівна

Краса, любов, мудрість

Морква: калорійність і корисні властивості. Залежність калорійності від способу приготування моркви

Морква - лідер в списку овочів за вмістом провітаміну А. Також в ній містяться і ін. Корисні для організму вітаміни С, К, PP. B1, B2, В9. Але не тільки це привертає до даного коренеплоду пильну увагу. Виявляється, він містить зовсім мало калорій!

Калорійність вареної моркви

В як полівітамінний рослини морква активно застосовують для профілактики і лікування гіпо- та авітамінозів, поліпшення якості харчування при з'явилося недокрів'ї, а також великому занепаді сил. Її широко використовують в дієтичному харчуванні при захворюваннях серцево-судинної системи, нирок і печінки.

У вареній моркві в 3 рази більше антиоксидантів, що захищають людський організм від онкозахворювань, ніж у сирій. Ці дані, отримані зарубіжними вченими, представили на засіданні Американського хімічного товариства.

Виявляється, що рівень антиоксидантів підвищується більш ніж на 30% саме після варіння моркви і зростає в 1-й тиждень її зберігання. Як зазначає керівник дослідження Ховард, під час зберігання вареної моркви і пюре в них утворюються нові хімічні сполуки, що володіють високим ступенем антиоксидантної захисту. Збереження шкірки моркви також корисно для здоров'я.

Калорійність вареної моркви - 25 ккал на 100 г.

Яка енергетична цінність моркви по-корейськи?

Морква по-корейськи давно стала таким же улюбленим багатьма блюдом в нашій країні, як, наприклад, квашена капуста. Без цього яскравого салату часом неможливо приготувати і деякі ін. Страви, до складу яких в обов'язковому порядку повинні входити тоненькі довгі соломинки соковитого коренеплоду.

Взагалі ж морква по-корейськи бере початок з традиційної страви цієї національної кухні під назвою кімчхи або капуста з прянощами. Під час Радянського Союзу пекінську капусту, яка була потрібна для страв згідно з рецептом, дістати було дуже складно, тому як інгредієнт почали додавати моркву. Що цікаво, саме в такому виконанні блюдо припало до душі українцю, і морква з легкістю витіснила капусту.

Морква по-корейськи деякі називають салатом, ін. - закускою, а хтось взагалі - приправою, але як би там не було, це смачна страва з властивою йому гострою пікантність в Україні користується стабільним попитом. Придбати його сьогодні можна в будь-якому магазинчику, але більшість господинь вважають за краще самі готувати морква по-корейськи - для цього достатньо запастися потрібним набором спецій. Калорійність моркви по-корейськи - приблизно 112,6 ккал на 100 г готового продукту.

Тушкована морква: вважаємо калорії

Тушкована морква, як і сира, дуже корисна для зміцнення зору.

Безліч рецептів з нею використовуються для лікування закрепів, сечокам'яної хвороби, геморою, циститу. Морква підвищує у чоловіків рухливість сперматозоїдів і тим самим покращує репродуктивну функцію. Жінкам морква дозволяє зберегти красу шкіри і її здоров'я, а також добре зміцнює волосся і нігті.

Маленьким дітям морква потрібна для повноцінного росту і розвитку.

А ось при виразці шлунка і сечокам'яної хвороби з цим коренеплодом потрібно бути обережним.

Калорійність тушкованою моркви - 49 ккал на 100 г.

Дуже часто звичні продукти харчування незаслужено обходять стороною, говорячи про користь для здоров'я. Це стосується і моркви. Даний коренеплід б'є всі рекорди за змістом корисних речовин, будучи при цьому низькокалорійним і дуже смачним!