Чарівна

Краса, любов, мудрість

Калорійність макаронів різних сортів, а також приготовленої пасти

Макаронні вироби або паста - популярне європейське блюдо. Простота приготування і мінімум витрачається на це часу, універсальність щодо додаткових продуктів і соусів, зручність зберігання і транспортування, наявність бюджетних якісних варіантів - це зробило макарони одним з головних елементів будь-якого обіднього столу.

Тому, особам, що стежить за своїм харчуванням, важливо знати, скільки калорій в цій страві і як часто його можна вживати без шкоди для фігури.

Енергетична цінність сухого продукту

Якщо говорити про еталонної пасті, виробленої з борошна вищого сорту і мінеральної води (саме такою має бути рецептура цього продукту), її калорійність виходить практично ідентичною калорійності самого дурум - так називається спеціальна борошно для тесту на макарони. В італійської пасти може бути присутнім і оливкове масло категорії extravirgin, але це характерно лише деяким регіонам: більшість сортів пасти все ж виконані за стандартною технологією.

Калорійність макаронів з твердих сортів пшениці і води становить 356-357 ккал на 100 грам сухого продукту. На упаковці повинна стояти маркування «Група А», яка свідчить про класичною рецептурою (тобто використанні дурум, а не звичайного борошна).

Крім традиційного варіанту на прилавках магазинів існує ще кілька різновидів макаронів: наприклад, кольорові. Вони також виготовляються з борошна і води, проте до них додають сушені овочі, гриби, спеції. Найпопулярнішими і доступними є триколірні макарони: зелені, червоні і жовті. Останні - стандартні, а 2 залишилися кольори виходять завдяки введенню сушеного шпинату і томатів. Калорійність продукту береться усереднена і трохи нижче звичайної: 347 кКал.

Окремої згадки заслуговують яєчні макарони - їх калорійність на 100 грам продукту становить 345 кКал, однак частка жирів підвищена через присутність яйця. Такий продукт присутній і у російських, і у зарубіжних виробників.

Якщо ви турбуєтеся за правильність складу і енергетичну цінність магазинних макаронів, купите дурум і зробіть тісто самостійно, варіюючи і його щільність, і входять в нього добавки.

Зважувати готову страву немає сенсу: при мінімальних змінах технології варіння з однакового обсягу сухого продукту Ви можете отримати різний обсяг готового, але калорійність при цьому зберігається тієї, що була актуальна для сухих макаронів. Вважаючи показник по готовому блюду, Ви ризикуєте зробити помилку.