Чарівна

Краса, любов, мудрість

Скільки калорій в курячої грудях - вареної, запеченої, в бульйоні?

Якщо вивчити список продуктів, які дієтологи рекомендують вживати людям з надмірною вагою, то можна помітити, що у них великою повагою користується куряча грудка. А скільки ж в ній калорій? Чи впливає спосіб приготування на енергетичну цінність цього продукту? І невже доведеться щодня їсти тільки відварне м'ясо?

Number one для тих, що худнуть

Курятина - універсальний дієтичний продукт. Такий вердикт давно вже винесли цього м'яса фахівці зі здорового харчування. І справа не тільки в тому, скільки калорій в курячої грудях. Таке блюдо відрізняється чудовими смаковими якостями, в ньому мінімум жиру і безліч корисних елементів. Це дозволить не тільки скинути непотрібні кіло, не відчуваючи при цьому болісного почуття голоду, але ще і оздоровити свій організм.

Основа курячого м'яса - білок. Його кількість становить 84% - це будматеріал для клітин. У той же час біле м'ясо містить мінімальний запас жиру - 15%, а вуглеводів в ньому не більше 1%. Так що це ідеальний вибір для тих, хто хоче придбати стрункість. Але все ж якою кількістю калорій поділиться з Вами блюдо з курячого філе?

Калорійність курячого м'яса при різних способах приготування

Справжній лідер різних програм по зниженню ваги і лікувальних дієт - варена куряча грудка. Скільки в ній калорій? Якщо відварити філе (без кісточок), то в ньому на 100 г буде лише 113 ккал. Це найбільш пісна і дієтична частина курячої тушки. Калорій в ній навіть менше, ніж в яйцях.

Тим, хто віддає перевагу відварну курячу грудку з кістками, не завадить дізнатися, скільки додаткових калорій придбає такий продукт. Їх кількість збільшиться на 24 ккал і досягне 137 ккал, що теж зовсім небагато.

А ось скільки калорій міститься в 100-грамової порції курячого філе, приготованого різноманітними способами:

  • відварне скожіцей - 164-170 ккал;
  • без шкіри - 110 ккал;
  • смажене зі шкіркою - 197-200 ккал, без шкірки - 165-100 ккал;
  • копчене - 117-119 ккал;
  • бульйон разом з м'ясом - 130 ккал;
  • запечене - 148,5 ккал;
  • приготоване на пару - 117 ккал;
  • в вершковому соусі - 135 ккал;
  • курка гриль (грудка) - 158 ккал;
  • в мятном маринаді - 87 ккал.

Не менш важливо, скільки калорій в бульйоні з курячої грудки, тому що це блюдо так само часто рекомендують тим, хто бореться з вагою. У ньому приблизно 17-20 ккал, але це якщо зняти з філе калорійну шкіру. Якщо ж варити м'ясо, не видаляючи шкірки, то в бульйоні буде близько 57 ккал. І ще один корисну пораду: першу воду з бульйону краще злити, адже в неї потрапляє досить багато жиру і маса шкідливих речовин (включаючи медикаменти, якими підгодовували курочку).

Секрет кулінарів: як приготувати грудку, щоб в ній було ще менше калорій?

Біле м'ясо - основа численних програм, спрямованих на нормалізацію ваги. Але якщо Ви вважаєте кожну калорію, то повинні знати, яким чином його приготувати, щоб воно зберегло свою кулінарну цінність і дієтичний потенціал.

Курятина відрізняється надзвичайно ніжним смаком. Єдиний недолік - її не можна переварювати, інакше вона стане сухою і несмачною. Варене філе - справжня знахідка для тих, що худнуть: воно і ситне, і смачне, і низькокалорійне. А варити його рекомендується так:

  • грудку на кістки - 30 хв .;
  • філе без шкіри і кісточки - від 15 до 20хв .;
  • м'ясо, нарізане невеликими шматочками, - 10 хвилин.

Відварювати курку краще на повільному вогні, з додаванням приправ. М'ясо слід класти в киплячу воду, щоб в ньому збереглися цінні мікроелементи.

Звичайно, якщо стоїть завдання привести в порядок вага, то при приготуванні страв за орієнтир необхідно брати калорійність продукту. Але не всім до душі відварне або тушковане м'ясо, хоча їх енергетичний запас і не перевищує 123 ккал на 100 г. Щоб урізноманітнити своє меню, приготуйте копчену курочку. «А як же калорії?» - запитаєте ви. Виявляється, навіть копчену птицю можна зробити низькокалорійної, якщо приготувати її так: взяти товстостінну сковороду, встановити в неї грати. На дно посуду покласти фольгу, згорнуту в кілька разів. На неї насипати корицю, рис, цукор, чайну заварку. Курочку обмазати оливковою олією, все покрити фольгою. Коптити 30 хв. В такому блюді залишиться всього 117 ккал, і в ньому не буде шкідливих добавок, які використовуються при фабричному копченні.

Якщо Ви любите запечену курячу грудку, але Вас зупиняє те, скільки в ній калорій, то скористайтеся таким прийомом - замаринуйте її в соусі. Змішайте по 1 ст. л. оливкового масла і соєвого соусу, додайте сіль і спеції. Повапните цим складом філе, натріть його гірчицею, залиште на 15 хв. Оберніть м'ясо фольгою і відправте в духовку на чверть години. Через 15 хвилин на Вашому столі буде ароматне, апетитне блюдо, яке подарує Вам всього 140 ккал.

Знизити калорійність смаженої курочки теж не складе великих труднощів. Для цього достатньо звільнити її від жирної шкурки і замаринувати в оливковій олії зі спеціями. Потім взяти сковороду з антипригарним покриттям і смажити шматочки філе, не додаючи масла.

Бонуси курячої груріное м'ясо міцно утримує звання дієтичного продукту, адже 113 калорій - суща дрібниця. А скільки користі принесе відварна грудка або курячий бульйон! У них міститься необхідний для роботи серця вітамін В6, білок, глютамин. Ці страви корисні при подагрі, діабеті, поліартриті, виразці. Вони допомагають попередити атеросклероз судин, захищають від інфаркту, інсульту і гіпертонії. Бульйон з курочки - чудовий засіб для відновлення сил і зміцнення організму. Ці продукти мають позитивний вплив на мозок і міцність кісток

Куряча грудка - кращий вибір для тих, хто мріє про стрункої талії, але не готовий ставати вегетаріанцем. Тільки доведеться відмовитися від золотистої скоринки, в якій повно шкідливих жирів і холестерину. А ось курячий бульйон і ніжне відварне м'ясо - кращі союзники в боротьбі за модельну фігуру. Їжте, насолоджуйтеся і худніть, але без фанатизму! Хоча калорійність цих продуктів настільки низька, що їх можна вживати без обмежень, лікарі радять з'їдати не більше 150 г курятини в день.