Чарівна

Краса, любов, мудрість

Властивості продуктів

Корисні властивості кефіру

Кефір - це продукт першої необхідності для гарної життєдіяльності нашого організму. Це не простий молочнокислий продукт. Адже в ньому проходять відразу два протікають одночасно процесу бродіння: молочнокисле бродіння і спиртове, яке викликане молочними дріжджами.

Імбир: корисні властивості та рецепти

Імбир - пряність, яка прийшла до нас зі Сходу. Для додання пряного і ароматного запаху і, звичайно, незвичайний смак їжі імбир просто незамінний. Вітаміни А, С і цінні амінокислоти, якими багатий імбир, роблять його необхідним гостем на нашому столі.

Зелений чай для здоров'я

Уже кілька століть в східних країнах користується популярністю зелений чай, який вважають корисним напоєм від багатьох хвороб і п'ють для підтримки захисних сил організму, а секрети його приготування ретельно передаються з покоління в покоління. Добрався зелений чай і в Росію, і всього за кілька років у нього з'явилося багато прихильників. Чи справді так корисний зелений чай і як його правильно вживати?

Корисні властивості гранатового соку

Гранат вже багато років відомий як корисний і смачний фрукт. Навіть сам Гіппократ разом з римськими і грецькими лікарями вважав його безцінним даром природи і прописував при лікуванні багатьох хвороб шлунка і кишечника. І зараз у багатьох країнах Сходу гранат застосовують для боротьби з багатьма хворобами.

Перепелині яйця: користь і шкода

Яйця перепелів як корисний і смачний продукт стали відомі людям вже багато років тому. Навіть в древніх папірусах і в народних лікувальних рецептах Китаю зустрічаються згадки про перепелиних яйцях. Популярність перепелині яйця знайшли після вивчення їх японцями - вони вивезли їх з Китаю для наукового дослідження.

Японці зробили висновок, що регулярне вживання перепелиних яєць благотворно впливає на розумові здібності, нервову систему, а також допомагає організму справлятися з радіонуклідами. В Японії цей продукт широко поширений і дуже цінується через його поживних властивостей. У нас крихітні яйця довго не приживалися, вважалися делікатесом і використовувалися в основному для дитячого харчування. Зараз перепелиних яєць зростає, так як ні в одному продукті немає такого унікального поєднання корисних речовин.