Властивості продуктів

Кефір - це продукт першої необхідності для гарної життєдіяльності нашого організму. Це не простий молочнокислий продукт. Адже в ньому проходять відразу два протікають одночасно процесу бродіння: молочнокисле бродіння і спиртове, яке викликане молочними дріжджами.

Імбир - пряність, яка прийшла до нас зі Сходу. Для додання пряного і ароматного запаху і, звичайно, незвичайний смак їжі імбир просто незамінний. Вітаміни А, С і цінні амінокислоти, якими багатий імбир, роблять його необхідним гостем на нашому столі.

Уже кілька століть в східних країнах користується популярністю зелений чай, який вважають корисним напоєм від багатьох хвороб і п'ють для підтримки захисних сил організму, а секрети його приготування ретельно передаються з покоління в покоління. Добрався зелений чай і в Росію, і всього за кілька років у нього з'явилося багато прихильників. Чи справді так корисний зелений чай і як його правильно вживати?

Гранат вже багато років відомий як корисний і смачний фрукт. Навіть сам Гіппократ разом з римськими і грецькими лікарями вважав його безцінним даром природи і прописував при лікуванні багатьох хвороб шлунка і кишечника. І зараз у багатьох країнах Сходу гранат застосовують для боротьби з багатьма хворобами.

Яйця перепелів як корисний і смачний продукт стали відомі людям вже багато років тому. Навіть в древніх папірусах і в народних лікувальних рецептах Китаю зустрічаються згадки про перепелиних яйцях. Популярність перепелині яйця знайшли після вивчення їх японцями - вони вивезли їх з Китаю для наукового дослідження.

Японці зробили висновок, що регулярне вживання перепелиних яєць благотворно впливає на розумові здібності, нервову систему, а також допомагає організму справлятися з радіонуклідами. В Японії цей продукт широко поширений і дуже цінується через його поживних властивостей. У нас крихітні яйця довго не приживалися, вважалися делікатесом і використовувалися в основному для дитячого харчування. Зараз перепелиних яєць зростає, так як ні в одному продукті немає такого унікального поєднання корисних речовин.

Перепелині яйця: склад

У перепелиних яйцях багато білків, які багаті такими речовинами, як лізин, тирозин, гліцин і тирозин. За вмістом вітамінів перепелині яйця набагато перевершують курячі: вітаміну А більше в 2 рази, В - 2,7 рази, В2 - в 2,3 рази. Заліза, фосфору і кальцію більше в цілих п'ять разів! Також вищий вміст кобальту і міді.

Властивості перепелиних яєць

Лікарі рекомендують протягом 4 місяців регулярно вживати в їжу перепелині яйця, так як вони зміцнюють кістки, покращують роботу серця, нирок, печінки, шлунка і передміхурової залози. Для оздоровчого ефекту їх краще їсти сирими перед їжею і запивати водою.

На відміну від курячих яєць, в перепелиних не може бути сальмонельозу - перепела їм не хворіють, так що їх не небезпечно їсти сирими. Можна додавати їх сирими в каші, картопляне пюре або зробити омлет. Але не забувай, що при довгій обробці (більш ніж 15 хвилин) всі корисні речовини зникають.

Чим корисні перепелині яйця?

   1. Відмінно підійдуть культуриста для підвищення кількості білка в організмі, адже яйця перепелів засвоюються на 80% і не викликають діатезу при прийомі у великих дозах.
   2. У них підвищений вміст вітаміну В, що покращує роботу нервової системи.
   3. Фосфор, калій і залізо в яйцях сприяють поліпшенню пам'яті, а при вагітності захищають зуби від руйнування.
   4. У перепелиних яйцях практично немає холестерину, настільки шкідливого для нашого організму.

Завдяки високому вмісту лізоцин яйця мають тривале збереження - до двох місяців в холодильнику. Лізоцин не дає утворюватися шкідливої ​​міклофлори, як в яйцях, так і у людини.

Як правильно їсти перепелині яйця?

   1. Маленьким і слабким дітям краще вводити перепелині яйця в раціон, починаючи з половинки яйця.
   2. Діти 1-3 роки - щодня можна 1-2 яйця,
   3. Діти 3-10 років - можна 3 яйця,
   4. Діти 10-18 років - можна 4 яйця,
   5. Дорослим можна вживати 4-6 яєць.

Через два тижні регулярного вживання перепелиних яєць уже можна помітити їх лікувальний ефект. Особливо корисні перееліние яйця в літньому віці - знижуються болі в суглобах, відновлюється ослаблений зір і слух. Незамінний цей продукт і для вагітних - допомагає при важкій вагітності, токсикоз і при загрозі зриву плода.

Перепелині яйця: застосування в народній медицині

   1. Для підняття життєвих сил: візьми 4-5 яєць і перемішати їх з 100 гр. будь-якого фруктового і овочевого соку, додай меду і вживай вранці на голодний шлунок.
   2. При відрижці, тяжкості в шлунку і слабкою потенції корисно перед їдою вживати 4 збитих яйця, додавши 30 гр. коньяку і 1 ч. ложку цукру. Тільки при прийомі такого коктейлю треба обов'язково включати в раціон хліб з висівками.
   3. Щоб повернути блиск сухим і неживим волоссю, збий 5 ст. ложок оливкової олії, 5 перепелиних яєць і 3 ст. ложки меду. Збиту суміш рівномірно розподіли по волоссю і шкірі голови, потім одягни поліетиленову шапочку, щоб зберігалося тепло. Почекай годину і змий теплою водою. Після такої процедури волосся знайдуть м'якість і блиск.

Чим корисна шкаралупа перепелиних яєць?

  • Крім самих яєць, корисна і перепелина шкаралупа, яка в основному складається з карбонату кальцію. Карбонат кальцію відмінно приймається організмом. Також в шкаралупі багато інших корисних речовин: міді, фтору, сірки, кремнію і цинку.
  • За своїм складом шкаралупа перепелиних яєць дуже схожа зі складом зубів і кісток в організмі людини. Дуже корисно включати шкаралупу в раціон дитини, що росте, так як їм потрібно більше висока кількість кальцію для росту кісток.
  • Для того щоб приготувати корисну шкаралупу спочатку очищаємо її з яйця, потім заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння і чекаємо 5 хвилин. Потім гарячу воду зливаємо, заливаємо холодною і знову кип'ятимо 5 хвилин. Після воду зливаємо, даємо шкаралупі охолонути і додаємо яблучний оцет на добу. Потім оцет зливається, шкаралупа ополіскується, сушиться в темному місці і перемелюється до дрібного порошку на кавомолці.
  • Дітям при дефіциті кальцію дають по пів-ложки порошку, додаючи кілька крапель лимонного соку.
  • При поганому стані нігтів і волосся, печії, кровоточивості ясен, нервові зриви, порушеннях сну і при переломах для швидкого відновлення кісток лікарі радять вживати 1 ч. Ложку шкаралупи в день, запиваючи будь-яким кислим соком.

Перепелині яйця: шкода

Не слід годувати перепелиними яйцями дітей до 1 року. Також протипоказанням до застосування є індивідуальна непереносимість, хоча вона зустрічається вкрай рідко.

При покупці перепелиних яєць будь уважна: в коробці можуть виявитися розколоті екземпляри через крихкість шкаралупи, а також можуть бути залежалися яйця. Щоб уникнути цього, вивчи термін придатності і зваж коробку яєць, висохлі старі яйця будуть на вагу, як пушинка.