Чарівна

Краса, любов, мудрість

Властивості продуктів

Чим корисні зелені яблука?

Зелене яблуко знайоме нам з детсва. У всіх дітей є звичка гризти зелені яблука, особливо сусідські. Там завжди яблучка зеленішою і смачніше. У дитинстві кожного з нас були свої дядька Михайла і тітки Олени, які відганяли нас від своїх яблучних плантацій, як мух від меду. А батьки в основному лякали нас незнайомим і страшним словом «дизентерія», яке вже тоді не могло змусити нас зупинитися. А вже зараз, коли ніхто не тисне, ніхто не забороняє, чому б не спробувати зеленого яблука. Чому саме зеленого?

Користь топленого масла

У Аюверде топлене масло називається «ДХІ». У перекладі з санскриту це означає «топлене вершкове масло». Ще в Індії його називають «концентрованої вогненної енергією сонця». Готується таке масло шляхом кип'ятіння. Воно вважається найбільш корисним для приготування їжі. Топлене масло не містить лактозу, тому його можуть вживати люди, у яких є проблеми з її засвоєнням.

Чим корисний авокадо?

Авокадо - хоч і заморський фрукт, але вже досить широко відомий. Він має приємний, апетитним зовнішнім виглядом. Крім приголомшливого смаку він володіє великою кількістю корисних речовин.

Овес: корисні властивості

Овес дуже популярний як злак у будь-якій країні. З нього можуть вийти відмінні каші, відвари, які позбавляють від різних захворювань.

До складу вівса входять: амінокислоти - триптофан і лізин, ефірні масла, камедь, вітаміни В1, В2, В6, К, каротин. Плюсуя до списку калій, хром, марганець, залізо, фосфор, цинк, нікель, йод і сірку.

Корисні властивості кабачків

Кабачок - повсюдно поширений овоч. Він росте на кожному городі в сільської місцевості. Його ціна на прилавках супермаркету не так вже й висока. Особливо в сезон. Чи є якась користь здоров'ю від цього овоча? Або він нічим не може похвалитися, крім смакових якостей?

Буряк: корисні властивості

Буряк - досить поширений овоч в нашій смузі. Про його корисні властивості стало відомо вже дуже давно. Але про всі чи ці властивості здогадуємося ми? Чи справді так корисна буряк і чим?

Чим корисний редис?

Літо створено для того, щоб підживлювати організм корисними для його роботи речовинами. Необхідно забезпечити надходження в організм вітамінів і мікроелементів. Для цього завдання редис підійде найкраще. Він один з перших овочів, який з'являється на городах і кращого помічника для боротьби з авітамінозом і втомою вам просто не знайти.

Кава: користь чи шкода?

Кава - напій популярний у всьому світі. Багато хто не уявляє початок трудового дня без чашечки міцного ароматного кави, але тільки хтось обмежується однією чашкою в день, а хтось п'є його в непомірних кількостях. Напевно, настав час розібратися, чого в каву більше корисних або шкідливих властивостей.

Біфідобактерії: користь для організму

В даний час телебачення активно пропагує здоровий спосіб життя. З усіх боків ми чуємо рекламу про корисні продукти та необхідності їх вживати. Напевно всі бачили і чули рекламу про продукти, що містять біфідобактерії. Спробуємо розібратися, чи дійсно корисні продукти з Біфідокомплекс або це черговий рекламний трюк.

«Біос» перекладається, як «життя». Значить, можна зробити висновок, що біфідобактерії - бактерії, необхідні для життя.

Горіхи: корисні властивості і місце в раціоні

Всім відомо, що горіхи - це не тільки смачно і ситно. У них міститься море поживних речовин, білків і жирів. Дивно, але довго горіхи взагалі не визнавали як корисний продукт. Зате після вивчення їх властивостей вже кілька десятків років горіхи улюблені прихильниками здорового харчування і Сироїд. Горіхи часто використовують при схудненні, так як вони дуже швидко вгамовують відчуття голоду, тим самим перешкоджаючи переїдання. У складі горіхів багато рослинного білка, який добре приймається організмом.

Крупа Маш: корисні властивості, застосування, рецепти приготування

Маш - невідоме для багатьох назва крупи, яка дуже популярна на Сході. Інші назви, які ви могли чути - золота квасоля, боби мунг або дхал. Ця крупа володіє багатьма корисними властивостями для жіночого організму.

Користь бананів для організму

Банан - відомий всім солодкий продукт. Крім свого приємного смаку, він ще має безліч корисних речовин, які допомагають нашому організму правильно функціонувати. Якщо ви хочете отримувати достатню кількість вітамінів і мікроелементів кожен день, то без такого фрукта, як банан, вам в своєму раціоні точно не обійтися.

Корисні властивості соків

Наші предки вважали, що випивши сік рослини, людина отримує їх життєву силу. У наш час вже давно відома користь натуральних соків. Включаючи в ваш раціон свіжі овочеві і фруктові соки, ви підвищуєте свою енергетику. До того ж життєві процеси в організмі посилюються, запускаються процеси саморегуляції і омолодження організму.

Склад соків. Які соки краще пити?

Безумовно, про корисні властивості соків можна говорити багато. Тут ми докладно опишемо, ніж саме корисний кожен фруктовий або овочевий сік.

Чим корисна вівсяна каша?

Пам'ятайте, в дитинстві, батьки вмовляли нас з'їсти хоча б ще ложечку вівсяної каші? Вони пояснювали нам, що ця каша неймовірно корисна. Так чи дійсно корисна вівсяна каша, або батьки вводили нас в оману?

Какао: калорійність і корисні властивості

Швидше за все, для багатьох цей напій родом з дитинства. Тому що дорослі кави пити не давали, адже дітям він протипоказаний, а ось какао, будь ласка! Яким воно було смачним, ароматним, таким гарячим і зігріваючим, особливо в зимові вечори.

Кукурудзяні пластівці: користь і калорійність

З'явилися ця хрустка радість в Америці внаслідок експериментів братів Келлог. Звичайна історія для Сполучених Штатів: двоє братів готували що - то з кукурудзяної муки, далі випадково зіпсували "майбутній шедевр", і в завершенні взяли чисто чоловіче рішення - засмажили борошно і отримали пластівці. Всі ці маніпуляції призвели до того, що в 1894 році була запатентована формула створення кукурудзяних пластівців, донині компанія Kellogg'sявляется найбільшим виробником сухих сніданків.

Про те, чим корисна перловка і як смачно її приготувати

Великій кількості людей на планеті відома перловка. Але, на жаль, мало хто здогадується про те, наскільки вона корисна. І відмовляються їсти її з тієї причини, що вона неапетитно виглядає, і її смак має сторонні домішки. У статті ми розглянемо всю користь перлової крупи, і то, як її приготувати так, щоб вона була смачною і апетитно виглядала.

Редька зелена: корисні властивості

У природі існує кілька видів редьки: чорна, зелена, дайкон - найвідоміші і вживаються.

У редьці зеленої користі набагато більше, ніж думають багато скептиків. Можливо, вона і не солодший хрону, як випливає з приказки, але це не означає, що вона нікчемна.

Корисні властивості інжиру

Інжир є найдавнішим окультурених деревом. Плоди цього дерева почали вживати в їжу близько п'яти тисяч років тому. Плоди інжировим дерева, або смоківниця, дуже велика кількість раз згадуються в Біблії. Чи корисні однойменні плоди цього дерева? І якщо так, то в чому їх користь?

Як правильно вибрати мед?

Мед - це цінний комплекс поживних елементів. Основні його компоненти - це глюкоза і фруктоза, тому мед - хороша заміна цукру. А енергетична цінність задоволена висока: в 100 г меду міститься 355 ккал.

Гречка: корисні властивості та калорійність

Ще в давні часи гречку любили і дуже цінували за її властивості. У Китаї багато століть назад навіть робили з гречки шоколад! У чому ж користь цієї смачної і всіма улюбленої крупи?

Користь чорниці: ягода для здоров'я

Чорниця - це лісова ягода, яка росте на Півночі. Сприятливі умови для її зростання - вологість і болотистий грунт. Коли такі умови дотримані, чорниця розростається цілими плантаціями. З травня по червень відбувається її цвітіння, а з липня по серпень - дозрівання ягід. Нектар квіток чорниці настільки привабливий для бджіл, що вони, з початку цвітіння, і до самого кінця, кружляють над квітками, добуваючи поживний і неймовірно корисний мед. По праву чи вона зветься лікарем?

Гіркий шоколад: користь і шкода

В даний час нам багато говорять про корисні властивості гіркого шоколаду. Його ще називають чорним. Вживати в їжу чорний шоколад почали ще від 1519 року, а в XVIII столітті стали випускати плитки гіркого шоколаду. Але чи дійсно є користь від його вживання або це виверт виробника? Давайте розглянемо користь і шкоду гіркого шоколаду.

Харчові добавки в продуктах харчування

Зайшовши в будь-який з супермаркетів, взявши будь-яку коробочку з продуктом і прочитавши склад, ми можемо переконатися в тому, що в складі будуть присутні харчові добавки або добавки з вмістом літерного коду Е. Вони, в даний час, досить широко використовуються в харчовій промисловості.

Заморожені ягоди: чим вони корисні і як їх правильно заморозити?

Ягоди багаті вітамінами і мікроелементами. Вони дуже корисні і неймовірно смачні. Але чи корисні, в такій же мірі, як і свіжі - заморожені ягоди? І як правильно заморозити їх, щоб зберегти максимальну кількість корисних речовин?

Гарбуз: чим вона корисна і як її готувати

Гарбуз - всім нам знайома. У нашій смузі зростає повсюдно. Варто недорого. Є в ній якась користь? А якщо є, то, як приготувати гарбуз так, щоб вона стала частим улюбленим гостем на вашому столі?

Пророщена пшениця: вживання, користь, властивості

Останнім часом ми все частіше чуємо про користь пророщених злаків. Нібито вони в багато разів більш поживні, ніж звичайні злаки. Невже це, насправді, правда? Яку користь може принести організму пророщена пшениця?

Продукти, що піднімають настрій

За своє життя людина переживає безліч емоцій. Ми засмучуємося, засмучуємося, радіємо, відчуваємо захват і біль. Але найбажанішим почуттям для нас, безумовно, є радість. На жаль, ритм нашого життя, різні стресові ситуації, переживання і хвилювання не дозволяють нам відчувати його постійно. Крім того, рідко хто здатний повністю контролювати свої емоції. Однак, ми здатні хоча б трохи вплинути на власний настрій. І в цьому допоможуть, як це не банально, продукти.

Який хліб найкорисніший?

В останні роки стали говорити і писати про те, що хліб зовсім не корисний, деякі навіть радять виключити його зі свого раціону. Але давайте з'ясуємо, чи правда в хлібі ніякої користі немає.

Яка каша найкорисніша?

Маленьким діткам зазвичай завжди говорять: «Їж кашку! Виростеш великий і сильний, як твій тато! ». Однак не тільки для дітей корисна каша, а й для дорослих. Дієтологи переконані і переконують в цьому всім інших, що кращої страви, ніж просто їжа, не існує. Вони знають, що корисність каші полягає в злаках. Вони містять безліч необхідних нашому організму корисних речовин. Тому будь-який, хто хоче бути здоровим, сильним і красивим, повинен включати в свій раціон каші. Але ж їх так багато, і як же розібратися, яку кашу є найкраще? Для початку познайомимося з користю основних каш.

орисні властивості березового соку

Колись ми спостерігали за розвитком відносин головних героїв - Олександра Бєлова і Ольги Сурикової (Безруков і Гусєва) в гучному телесеріалі «Бригада». Пам'ятайте, як примхлива героїня, вирішивши трохи збавити натиск кавалера, зухвало замовила в ресторані березовий сік, ніж сильно здивувала і офіціанта, і самого шанувальника?

Корисні властивості кефіру

Кефір - це продукт першої необхідності для гарної життєдіяльності нашого організму. Це не простий молочнокислий продукт. Адже в ньому проходять відразу два протікають одночасно процесу бродіння: молочнокисле бродіння і спиртове, яке викликане молочними дріжджами.

Імбир: корисні властивості та рецепти

Імбир - пряність, яка прийшла до нас зі Сходу. Для додання пряного і ароматного запаху і, звичайно, незвичайний смак їжі імбир просто незамінний. Вітаміни А, С і цінні амінокислоти, якими багатий імбир, роблять його необхідним гостем на нашому столі.

Зелений чай для здоров'я

Уже кілька століть в східних країнах користується популярністю зелений чай, який вважають корисним напоєм від багатьох хвороб і п'ють для підтримки захисних сил організму, а секрети його приготування ретельно передаються з покоління в покоління. Добрався зелений чай і в Росію, і всього за кілька років у нього з'явилося багато прихильників. Чи справді так корисний зелений чай і як його правильно вживати?

Корисні властивості гранатового соку

Гранат вже багато років відомий як корисний і смачний фрукт. Навіть сам Гіппократ разом з римськими і грецькими лікарями вважав його безцінним даром природи і прописував при лікуванні багатьох хвороб шлунка і кишечника. І зараз у багатьох країнах Сходу гранат застосовують для боротьби з багатьма хворобами.

Перепелині яйця: користь і шкода

Яйця перепелів як корисний і смачний продукт стали відомі людям вже багато років тому. Навіть в древніх папірусах і в народних лікувальних рецептах Китаю зустрічаються згадки про перепелиних яйцях. Популярність перепелині яйця знайшли після вивчення їх японцями - вони вивезли їх з Китаю для наукового дослідження.

Японці зробили висновок, що регулярне вживання перепелиних яєць благотворно впливає на розумові здібності, нервову систему, а також допомагає організму справлятися з радіонуклідами. В Японії цей продукт широко поширений і дуже цінується через його поживних властивостей. У нас крихітні яйця довго не приживалися, вважалися делікатесом і використовувалися в основному для дитячого харчування. Зараз перепелиних яєць зростає, так як ні в одному продукті немає такого унікального поєднання корисних речовин.