Чарівна

Краса, любов, мудрість

Властивості продуктів

Лимонна кислота: застосування і корисні властивості

Лимонна кислота є кристалічною речовиною, яке має білий колір і добре розчиняється в воді і в етиловому спирті, але дуже погано розчиняється в діетиловому ефірі. Відкрита така кислота була в 1784 році швейцаром Карлом Шеєле. У кулінарії лимонна кислота - це натуральна харчова кислота і її додають з метою регуляції кислотності і додання свіжого ефекту в алкогольні і безалкогольні напої. Також лимонна кислота захищає продукти від розкладання під дією важких металів.

Корисні властивості молочної сироватки

Молочна сироватка, на думку більшості, це просто побічний продукт, одержуваний при приготуванні сиру, сиру і деяких інших продуктів. Насправді, зовсім не так давно сироватка займала постійне місце на столі наших бабусь. Все тому, що вони точно знали - цей продукт неймовірно корисний. У чому ж користь молочної сироватки?

Чим корисний горох? Властивості гороху

Горох є одним з продуктів, який їдять практично все. Його можна їсти в свіжому, консервованому і вареному вигляді. Він містить дуже багато корисних речовин. Горох здатний поліпшити роботу мозку, запобігти розвитку багатьох захворювань і допомогти в процесі схуднення.

Чи можна вживати халву в піст?

Багато людей, замислюючись про свій душевний спокій, намагаються дотримуватися посту. Однак, організм все одно вимагає якогось різноманіття в харчуванні. Пропонуємо дослідити на придатність до вживання під час посту таку досить поширену солодкість, як халва.

Кисле молоко: корисні властивості

Кисле молоко - давно відомий більшості людей продукт. Отримують його з молока. Для того щоб вийшла кисле молоко, в молоко додають закваску. Чим корисна кисле молоко?

Чим корисна груша? Скільки калорій в груші?

Груші не тільки дуже смачні, але і корисні для здоров'я. Якщо їх регулярно є, ви зміцните свій імунітет і збережете здоров'я і красу на довгі роки. Груші набагато солодший яблук, але в них міститься менше цукру. Вони містять у своєму складі речовини, які мають закріплює, протизапальну, жовчогінну та сечогінну дію.

Чим корисна халва?

У Давнину і в сучасній Україні завжди любили східні солодощі. Халва - один з найпопулярніших солодких продуктів в нашій країні. Європейці ще кілька століть назад дізналися про існування цих ласощів. Через деякий час халва прийшла і до нас, ставши улюбленою солодкістю великої кількості людей. Зі смаком халви все зрозуміло, але от чи корисна вона?

Берегомет: корисні властивості та застосування

Всім відомий з'явився не так давно в магазинах чай з бергамотом. Берегомет, мабуть, якесь корисне рослина? Так, бергамот - дуже корисна рослина. Про нього і про його користь ми і поговоримо в даній статті.

Як заварювати імбирний чай? Корисні властивості і застосування імбирного чаю

Корінь імбиру є безцінним хранителем корисних вітамінів і мінеральних речовин. Він має дуже цінними властивостями, які знайшли широке застосування в сучасній медицині, косметології та кулінарії. Чим так корисний імбирний чай, і як правильно його заварювати?

Цілющі властивості імбиру. Чим корисний імбир для жінок?

Імбир є не тільки повсюдно відомою пряністю, а й природним лікарським засобом. Він має ряд корисних властивостей.

Цікаво відзначити, що «імбир» перекладається з стародавньої мови санскриту як універсальні ліки. Так чим же корисний імбир?

Чим корисна селера для жінок?

Селера - неймовірно цінна рослина. Його властивості знайшли широке застосування не тільки в кулінарії, але і в косметології. Причому цінність представляють як листя рослини, так і його коріння. Яким же чином діє селера? Яку допомогу жіночому організму він може надати?

Корінь пастернаку: корисні властивості та рецепти

Пастернак - коренеплід, зовні схожий на білу моркву. Корінь пастернаку має слідкувати-пряним смаком і досить сильним і приємним ароматом. У його склад входить безліч мінеральних солей, вітамінів, клітковини і ефірних масел. Він містить вітамін В2, який допомагає енергетичного обміну організму.

Чим корисний кокос?

Кокос - екзотичний фрукт, зустрічається в складі парфумерних продуктів, як начинка в солодощах і компонент в косметиці. Ми його практично не їмо в свіжому вигляді. Але якщо є можливість купити свіжий кокос, краще це все-таки зробити. Кокос не дарма знайшов таке широке застосування в різних областях діяльності людини. Він володіє багатьма корисними властивостями. У його складі містяться такі мінерали, як натрій, кальцій, залізо, калій і фосфор.

Чим корисна гірчиця?

Гірчиця - одна з тих приправ, без яких не обходиться жодна господиня. Вона є невід'ємною частиною багатьох страв таких, як пельмені, хінкалі або холодець. Гірчиця є складовою частиною майонезу.

Корисні властивості червоного перцю

Червоний перець відрізняється своїм пекучим смаком і сильним ароматом. Його можна використовувати і в свіжому і в сушеному вигляді. Навіть в сушеному вигляді він зберігає свої смакові якості. Червоний перець володіє багатьма корисними властивостями і для здоров'я. Його використовують для зовнішнього застосування при різних захворюваннях. Він є прекрасним зігріваючим засобом і здатний допомогти в лікуванні простудних захворювань.

Болгарський перець: корисні властивості. Чим корисний болгарський перець?

Болгарський перець містить велику кількість вітамінів А, Р, С, РР, групи В. У його склад входить каротин, корисний для здоров'я очей. Також в ньому виявлені мінеральні речовини і мікроелементи: натрій і залізо, калій і кальцій, йод і цинк, магній і фосфор. Завдяки великому вмісту антиоксидантів, болгарський перець допомагає знижувати ризик виникнення раку.

Чим корисно манго?

Якщо їсти манго кожен день, то ваш організм отримає величезну кількість корисних мікроелементів і вітамінів. Манго допомагає втамувати спрагу і поліпшити апетит. Воно здатне бути профілактичним засобом в боротьбі з виникненням деяких захворювань.

Манго містить в своєму складі необхідну норму вітамінів С і А. Його можна їсти і в свіжому вигляді, і готувати з нього різні страви. Навіть з його шкірки можна приготувати цілющий чай.

Фрукт ківі: корисні властивості

Ківі- екзотичний фрукт з незвичайним і приємним смаком. Ківі по праву вважається одним з найбільш корисних фруктів - кладезью вітамінів і мікроелементів.

Що корисно їсти для хорошого зору?

Ми засвоюємо майже 90% інформації з навколишнього світу за допомогою зору. Саме тому нам необхідно піклуватися про своїх очах, берегти їх і підтримувати. У цьому допоможуть вітаміни і мікроелементи, які містяться в продуктах харчування.

Дієта краси: що потрібно їсти, щоб бути красивою?

Жіноча краса залежить від тих продуктів, які ми їмо. З їжею в ваш організм надходять найрізноманітніші речовини. Якщо вони корисні, то це відбивається на вас благотворно, а якщо немає, то і наше тіло реагує відповідно. Щоб зберегти красу, досить ввести в свій раціон продукти, які допомагають їй розквітнути і відновитися.

Снить: корисні властивості

Снить - це трава росте на багатьох дачах, і з нею борються, як з бур'яном. При цьому вона володіє такими поживними, корисними і цілющими властивостями, що краще все-таки залишити її для зміцнення свого імунітету, отримання вітамінів і поліпшення загального стану свого здоров'я.

Корисні властивості вишні

Вишня знайома кожному з нас. Красиві плоди, що володіють солодко-кислим смаком. Одним своїм виглядом вона нагадує нам про літо і сонячних променях. Її використовують в кулінарії і парфумерії. Вишня відрізняється від інших ягід великим вмістом вітамінів А, С, РР і групи В. У ній присутні лимонна, яблучна і інші органічні кислоти. Вишня в своєму складі містить дубильні і азотисті речовини.

Чим корисна петрушка? Корисні властивості петрушки

З давніх часів петрушка була рослиною священним. Стародавні римляни не їли петрушку, однак клали її в свої тарілки, щоб ніхто не зміг осквернити їх їжу. Вживання петрушки в їжу відомо з часів середньовіччя. В Україні петрушка з'явилася лише в одинадцятому столітті і з тих пір стала улюбленою приправою до безлічі страв.

Чим корисний чай? Склад, користь і застосування чаю

Чай є одним з найулюбленіших стародавніх напоїв. Він має прекрасний смак, різноманітною колірною гаммою. Ви можете вибрати для себе будь-який сорт на свій смак: білий або елітний жовтий, а може червоний або зелений, або залишитися шанувальником чорного. Всі вони корисні і неповторні.

Кавунове масло: користь і застосування в народній медицині

Отримують кавунове масло з насіння, які ми завжди вичищаємо, перш ніж з'їсти соковиту м'якоть. Вони стають джерелом дуже корисного продукту, який стає для нас свого роду панацеєю. Звичайно, не від усіх недуг, але від деяких, які вже точно не можна ігнорувати.

Кукурудзяна олія: корисні властивості, склад і застосування

Кукурудзяна олія дає нам кукурудза, насичуючи його корисними кислотами, вітамінами і жирами. Калорійність: 899 ккал на 100 грамів.

Кукурудзяна олія при всій його калорійності є дієтичним продуктом і здатне ще на багато що. Наприклад, воно підвищує опірність організму і регулює згортання крові, лікує атеросклероз, покращує роботу м'язів, підвищує потенцію.

Масло авокадо: інструкція із застосування

Вчені всього міраназивают цей фрукт «Персея американська», англійці звикли до «алігаторовій груші», а ми з вами знаємо цей довгастий і солодкий фрукт як авокадо.

Сам авокадо прибуло до нас з Південної Америки. Авокадо по енергентіческой цінністю перевершує яйце і м'ясо, але входить в список продуктів, здатних допомогти людині під час дієти.

Корисні властивості огірків

Огірок - знайомий нам усім овоч. Ми звикли до нього з дитинства. У нашій кліматичній зоні він досить широко поширений. Але чи часто ми замислюємося про користь цього чудесного овоча?

Користь морозива для організму

Морозиво - вершкове, пломбір, ескімо, ягідне; при одному тільки згадці про ці назви наш настрій починає поліпшуватися. Скільки приємних емоцій і спогадів пов'язано з цими ласощами, яке ми знаємо і любимо з самого дитинства. Воно красиво, смачно і корисно. Ніколи це слово не нагадає вам про сумні події, які не воскресить неприємні спогади. Викличе тільки добрі і радісні спогади. Правда ті, хто худне, вважають за краще не їсти його, а інші балують себе час від часу, але про користь і не згадують, просто насолоджуючись ім. І ті, і інші з нас, не знаючи про користь морозива, багато втрачають. Так чому ж все -таки корисний цей прекрасний продукт?

Корисні властивості буряка і бурякового соку

Буряк відноситься до сімейства амарантових і є багаторічним трав'янистим рослиною. Свою історію вона починає від 2 тисяч років до н. е. і вже в той час швидко дізналися про її лікарські властивості. У Вавилоні, Персії та Ассирії займалися її розведенням, а потім стали займатися її окультуренням. Культурна буряк, яка потрапляє на наш стіл буває кормового і столового сорту.

Волоські горіхи: склад і користь для організму

Волоські горіхи - той продукт, який представлений в даний час в досить вільному доступі. Найчастіше, ми набуваємо його тільки тоді, коли готуємося до якогось свята: для прикраси тортів, як приправа до м'яса. Але дуже рідко ми замислюємося про корисні властивості волоського горіха.

Чим корисна мінеральна вода?

Наш організм складається з води майже на 82%. У воді, яка в нас є, містяться і мінеральні речовини, і солі. За своїм складом вона практично схожа з мінеральною водою. Під час спекотної погоди ми втрачаємо не тільки воду, а й солі, необхідні нашому організму для правильної роботи. Мінеральна вода дозволяє відновити необхідний водно-сольовий баланс нашого організму.

Лікувальні властивості прополісу

Одним ізлучшіх природних антибіотиків був, є і залишається прополіс. Він має лікувальні властивості, що знищують найбільш небезпечні мікроорганізми, не надаючи шкідливого впливу на організм людини. Прополіс не має протипоказань, і володіє просто величезним цілющим впливом на жіночий організм.

Чим корисний гранат?

Один з найдавніших плодів, які людина почала вживати в їжу, також здавна служить і лікарським засобом. Гранатовий сік корисний для серця і крові, а порошок з гранатових кісточок допоможе позбутися від паразитів і поліпшити апетит, сушені внутрішні перегородки граната будуть відмінним сировиною для ліків від всіляких нервових розладів, депресії і синдрому хронічної втоми.

Користь кокосового масла

Цей екзотичний горіх відомий вже давно, але його цінують більше через смакових якостей, хоча кокос має воістину унікальними властивостями і широко застосовується в косметології та медицині. Особливо корисно кокосове масло, яке увібрало в себе все найкорисніші властивості цього горіха. До речі, жителі тропіків регулярно споживають в їжу багато кокосового масла і тому рідко страждають від надмірної ваги і багатьох захворювань, які поширені в інших культурах.

Кунжут: калорійність і корисні властивості

Кунжут, або як його ще називають «Сезам», виростає до двох з половиною метрів майже за півроку. Плід кунжуту схожий на коробочку, в якому і зберігаються насіння. І якщо ви зовсім легко доторкнетеся до нього - мить ... і насіння вже в вашій долоні. «Сезам відкрийся» - відповідний пароль і для входу в печеру Алі Баби, і для збору кунжутного зерен.

Сочевиця чорна: властивості і застосування в кулінарії

Сочевиця відноситься до сімейства бобових, до нього ж належать квасоля, і горох, які, без сумніву, дуже корисні, але сочевиця корисніше їх. У ній міститься величезна кількість корисних речовин, які можуть допомогти вашому організму отримати всі необхідні корисні мікроелементи і речовини.

Чим корисні зелені яблука?

Зелене яблуко знайоме нам з детсва. У всіх дітей є звичка гризти зелені яблука, особливо сусідські. Там завжди яблучка зеленішою і смачніше. У дитинстві кожного з нас були свої дядька Михайла і тітки Олени, які відганяли нас від своїх яблучних плантацій, як мух від меду. А батьки в основному лякали нас незнайомим і страшним словом «дизентерія», яке вже тоді не могло змусити нас зупинитися. А вже зараз, коли ніхто не тисне, ніхто не забороняє, чому б не спробувати зеленого яблука. Чому саме зеленого?

Користь топленого масла

У Аюверде топлене масло називається «ДХІ». У перекладі з санскриту це означає «топлене вершкове масло». Ще в Індії його називають «концентрованої вогненної енергією сонця». Готується таке масло шляхом кип'ятіння. Воно вважається найбільш корисним для приготування їжі. Топлене масло не містить лактозу, тому його можуть вживати люди, у яких є проблеми з її засвоєнням.

Чим корисний авокадо?

Авокадо - хоч і заморський фрукт, але вже досить широко відомий. Він має приємний, апетитним зовнішнім виглядом. Крім приголомшливого смаку він володіє великою кількістю корисних речовин.

Овес: корисні властивості

Овес дуже популярний як злак у будь-якій країні. З нього можуть вийти відмінні каші, відвари, які позбавляють від різних захворювань.

До складу вівса входять: амінокислоти - триптофан і лізин, ефірні масла, камедь, вітаміни В1, В2, В6, К, каротин. Плюсуя до списку калій, хром, марганець, залізо, фосфор, цинк, нікель, йод і сірку.

Корисні властивості кабачків

Кабачок - повсюдно поширений овоч. Він росте на кожному городі в сільської місцевості. Його ціна на прилавках супермаркету не так вже й висока. Особливо в сезон. Чи є якась користь здоров'ю від цього овоча? Або він нічим не може похвалитися, крім смакових якостей?

Буряк: корисні властивості

Буряк - досить поширений овоч в нашій смузі. Про його корисні властивості стало відомо вже дуже давно. Але про всі чи ці властивості здогадуємося ми? Чи справді так корисна буряк і чим?

Чим корисний редис?

Літо створено для того, щоб підживлювати організм корисними для його роботи речовинами. Необхідно забезпечити надходження в організм вітамінів і мікроелементів. Для цього завдання редис підійде найкраще. Він один з перших овочів, який з'являється на городах і кращого помічника для боротьби з авітамінозом і втомою вам просто не знайти.

Кава: користь чи шкода?

Кава - напій популярний у всьому світі. Багато хто не уявляє початок трудового дня без чашечки міцного ароматного кави, але тільки хтось обмежується однією чашкою в день, а хтось п'є його в непомірних кількостях. Напевно, настав час розібратися, чого в каву більше корисних або шкідливих властивостей.

Біфідобактерії: користь для організму

В даний час телебачення активно пропагує здоровий спосіб життя. З усіх боків ми чуємо рекламу про корисні продукти та необхідності їх вживати. Напевно всі бачили і чули рекламу про продукти, що містять біфідобактерії. Спробуємо розібратися, чи дійсно корисні продукти з Біфідокомплекс або це черговий рекламний трюк.

«Біос» перекладається, як «життя». Значить, можна зробити висновок, що біфідобактерії - бактерії, необхідні для життя.

Горіхи: корисні властивості і місце в раціоні

Всім відомо, що горіхи - це не тільки смачно і ситно. У них міститься море поживних речовин, білків і жирів. Дивно, але довго горіхи взагалі не визнавали як корисний продукт. Зате після вивчення їх властивостей вже кілька десятків років горіхи улюблені прихильниками здорового харчування і Сироїд. Горіхи часто використовують при схудненні, так як вони дуже швидко вгамовують відчуття голоду, тим самим перешкоджаючи переїдання. У складі горіхів багато рослинного білка, який добре приймається організмом.

Крупа Маш: корисні властивості, застосування, рецепти приготування

Маш - невідоме для багатьох назва крупи, яка дуже популярна на Сході. Інші назви, які ви могли чути - золота квасоля, боби мунг або дхал. Ця крупа володіє багатьма корисними властивостями для жіночого організму.

Користь бананів для організму

Банан - відомий всім солодкий продукт. Крім свого приємного смаку, він ще має безліч корисних речовин, які допомагають нашому організму правильно функціонувати. Якщо ви хочете отримувати достатню кількість вітамінів і мікроелементів кожен день, то без такого фрукта, як банан, вам в своєму раціоні точно не обійтися.

Корисні властивості соків

Наші предки вважали, що випивши сік рослини, людина отримує їх життєву силу. У наш час вже давно відома користь натуральних соків. Включаючи в ваш раціон свіжі овочеві і фруктові соки, ви підвищуєте свою енергетику. До того ж життєві процеси в організмі посилюються, запускаються процеси саморегуляції і омолодження організму.

Склад соків. Які соки краще пити?

Безумовно, про корисні властивості соків можна говорити багато. Тут ми докладно опишемо, ніж саме корисний кожен фруктовий або овочевий сік.

Чим корисна вівсяна каша?

Пам'ятайте, в дитинстві, батьки вмовляли нас з'їсти хоча б ще ложечку вівсяної каші? Вони пояснювали нам, що ця каша неймовірно корисна. Так чи дійсно корисна вівсяна каша, або батьки вводили нас в оману?

Какао: калорійність і корисні властивості

Швидше за все, для багатьох цей напій родом з дитинства. Тому що дорослі кави пити не давали, адже дітям він протипоказаний, а ось какао, будь ласка! Яким воно було смачним, ароматним, таким гарячим і зігріваючим, особливо в зимові вечори.

Кукурудзяні пластівці: користь і калорійність

З'явилися ця хрустка радість в Америці внаслідок експериментів братів Келлог. Звичайна історія для Сполучених Штатів: двоє братів готували що - то з кукурудзяної муки, далі випадково зіпсували "майбутній шедевр", і в завершенні взяли чисто чоловіче рішення - засмажили борошно і отримали пластівці. Всі ці маніпуляції призвели до того, що в 1894 році була запатентована формула створення кукурудзяних пластівців, донині компанія Kellogg'sявляется найбільшим виробником сухих сніданків.

Про те, чим корисна перловка і як смачно її приготувати

Великій кількості людей на планеті відома перловка. Але, на жаль, мало хто здогадується про те, наскільки вона корисна. І відмовляються їсти її з тієї причини, що вона неапетитно виглядає, і її смак має сторонні домішки. У статті ми розглянемо всю користь перлової крупи, і то, як її приготувати так, щоб вона була смачною і апетитно виглядала.

Редька зелена: корисні властивості

У природі існує кілька видів редьки: чорна, зелена, дайкон - найвідоміші і вживаються.

У редьці зеленої користі набагато більше, ніж думають багато скептиків. Можливо, вона і не солодший хрону, як випливає з приказки, але це не означає, що вона нікчемна.

Корисні властивості інжиру

Інжир є найдавнішим окультурених деревом. Плоди цього дерева почали вживати в їжу близько п'яти тисяч років тому. Плоди інжировим дерева, або смоківниця, дуже велика кількість раз згадуються в Біблії. Чи корисні однойменні плоди цього дерева? І якщо так, то в чому їх користь?

Як правильно вибрати мед?

Мед - це цінний комплекс поживних елементів. Основні його компоненти - це глюкоза і фруктоза, тому мед - хороша заміна цукру. А енергетична цінність задоволена висока: в 100 г меду міститься 355 ккал.

Гречка: корисні властивості та калорійність

Ще в давні часи гречку любили і дуже цінували за її властивості. У Китаї багато століть назад навіть робили з гречки шоколад! У чому ж користь цієї смачної і всіма улюбленої крупи?

Користь чорниці: ягода для здоров'я

Чорниця - це лісова ягода, яка росте на Півночі. Сприятливі умови для її зростання - вологість і болотистий грунт. Коли такі умови дотримані, чорниця розростається цілими плантаціями. З травня по червень відбувається її цвітіння, а з липня по серпень - дозрівання ягід. Нектар квіток чорниці настільки привабливий для бджіл, що вони, з початку цвітіння, і до самого кінця, кружляють над квітками, добуваючи поживний і неймовірно корисний мед. По праву чи вона зветься лікарем?

Гіркий шоколад: користь і шкода

В даний час нам багато говорять про корисні властивості гіркого шоколаду. Його ще називають чорним. Вживати в їжу чорний шоколад почали ще від 1519 року, а в XVIII столітті стали випускати плитки гіркого шоколаду. Але чи дійсно є користь від його вживання або це виверт виробника? Давайте розглянемо користь і шкоду гіркого шоколаду.

Харчові добавки в продуктах харчування

Зайшовши в будь-який з супермаркетів, взявши будь-яку коробочку з продуктом і прочитавши склад, ми можемо переконатися в тому, що в складі будуть присутні харчові добавки або добавки з вмістом літерного коду Е. Вони, в даний час, досить широко використовуються в харчовій промисловості.

Заморожені ягоди: чим вони корисні і як їх правильно заморозити?

Ягоди багаті вітамінами і мікроелементами. Вони дуже корисні і неймовірно смачні. Але чи корисні, в такій же мірі, як і свіжі - заморожені ягоди? І як правильно заморозити їх, щоб зберегти максимальну кількість корисних речовин?

Гарбуз: чим вона корисна і як її готувати

Гарбуз - всім нам знайома. У нашій смузі зростає повсюдно. Варто недорого. Є в ній якась користь? А якщо є, то, як приготувати гарбуз так, щоб вона стала частим улюбленим гостем на вашому столі?

Пророщена пшениця: вживання, користь, властивості

Останнім часом ми все частіше чуємо про користь пророщених злаків. Нібито вони в багато разів більш поживні, ніж звичайні злаки. Невже це, насправді, правда? Яку користь може принести організму пророщена пшениця?

Продукти, що піднімають настрій

За своє життя людина переживає безліч емоцій. Ми засмучуємося, засмучуємося, радіємо, відчуваємо захват і біль. Але найбажанішим почуттям для нас, безумовно, є радість. На жаль, ритм нашого життя, різні стресові ситуації, переживання і хвилювання не дозволяють нам відчувати його постійно. Крім того, рідко хто здатний повністю контролювати свої емоції. Однак, ми здатні хоча б трохи вплинути на власний настрій. І в цьому допоможуть, як це не банально, продукти.

Який хліб найкорисніший?

В останні роки стали говорити і писати про те, що хліб зовсім не корисний, деякі навіть радять виключити його зі свого раціону. Але давайте з'ясуємо, чи правда в хлібі ніякої користі немає.

Яка каша найкорисніша?

Маленьким діткам зазвичай завжди говорять: «Їж кашку! Виростеш великий і сильний, як твій тато! ». Однак не тільки для дітей корисна каша, а й для дорослих. Дієтологи переконані і переконують в цьому всім інших, що кращої страви, ніж просто їжа, не існує. Вони знають, що корисність каші полягає в злаках. Вони містять безліч необхідних нашому організму корисних речовин. Тому будь-який, хто хоче бути здоровим, сильним і красивим, повинен включати в свій раціон каші. Але ж їх так багато, і як же розібратися, яку кашу є найкраще? Для початку познайомимося з користю основних каш.

орисні властивості березового соку

Колись ми спостерігали за розвитком відносин головних героїв - Олександра Бєлова і Ольги Сурикової (Безруков і Гусєва) в гучному телесеріалі «Бригада». Пам'ятайте, як примхлива героїня, вирішивши трохи збавити натиск кавалера, зухвало замовила в ресторані березовий сік, ніж сильно здивувала і офіціанта, і самого шанувальника?

Корисні властивості кефіру

Кефір - це продукт першої необхідності для гарної життєдіяльності нашого організму. Це не простий молочнокислий продукт. Адже в ньому проходять відразу два протікають одночасно процесу бродіння: молочнокисле бродіння і спиртове, яке викликане молочними дріжджами.

Імбир: корисні властивості та рецепти

Імбир - пряність, яка прийшла до нас зі Сходу. Для додання пряного і ароматного запаху і, звичайно, незвичайний смак їжі імбир просто незамінний. Вітаміни А, С і цінні амінокислоти, якими багатий імбир, роблять його необхідним гостем на нашому столі.

Зелений чай для здоров'я

Уже кілька століть в східних країнах користується популярністю зелений чай, який вважають корисним напоєм від багатьох хвороб і п'ють для підтримки захисних сил організму, а секрети його приготування ретельно передаються з покоління в покоління. Добрався зелений чай і в Росію, і всього за кілька років у нього з'явилося багато прихильників. Чи справді так корисний зелений чай і як його правильно вживати?

Корисні властивості гранатового соку

Гранат вже багато років відомий як корисний і смачний фрукт. Навіть сам Гіппократ разом з римськими і грецькими лікарями вважав його безцінним даром природи і прописував при лікуванні багатьох хвороб шлунка і кишечника. І зараз у багатьох країнах Сходу гранат застосовують для боротьби з багатьма хворобами.

Перепелині яйця: користь і шкода

Яйця перепелів як корисний і смачний продукт стали відомі людям вже багато років тому. Навіть в древніх папірусах і в народних лікувальних рецептах Китаю зустрічаються згадки про перепелиних яйцях. Популярність перепелині яйця знайшли після вивчення їх японцями - вони вивезли їх з Китаю для наукового дослідження.

Японці зробили висновок, що регулярне вживання перепелиних яєць благотворно впливає на розумові здібності, нервову систему, а також допомагає організму справлятися з радіонуклідами. В Японії цей продукт широко поширений і дуже цінується через його поживних властивостей. У нас крихітні яйця довго не приживалися, вважалися делікатесом і використовувалися в основному для дитячого харчування. Зараз перепелиних яєць зростає, так як ні в одному продукті немає такого унікального поєднання корисних речовин.