Чарівна

Краса, любов, мудрість

Пророщена пшениця: вживання, користь, властивості

Останнім часом ми все частіше чуємо про користь пророщених злаків. Нібито вони в багато разів більш поживні, ніж звичайні злаки. Невже це, насправді, правда? Яку користь може принести організму пророщена пшениця?

Чим корисна пророщена пшениця?

  • Зерна пророщеної пшениці здатні відмінним чином наситити організм антиоксидантами. А, як ми знаємо, саме ці речовини допомагають організму активно боротися зі старінням.
  • Велика кількість лікарських препаратів створено хімічним і синтетичним шляхом. І ми, регулярно вживаючи їх для лікування того чи іншого захворювання, поступово отруює організм. Відмінною заміною існуючих лікарських препаратів є пророщена пшениця.
  • Зерна такий пшениці чудово засвоюються організмом, в них міститься набагато більшу кількість вітамінів, ніж в будь-яких інших продуктах!
  • У пророщених злаках - відмінне поєднання білків, вуглеводів і мінеральних речовин.
  • Дуже високо в пророщеної пшениці вміст фосфору, магнію, заліза і кальцію. А, як ми знаємо, це життєво необхідні мікроелементи!
  • За той час, поки зерна пшениці проростають, зміст в них вітамінів збільшується в п'ятдесят разів! Уявіть, яка неймовірна користь!
  • Коли ви пророщують пшеницю самостійно, не допускайте її проростання більше ніж на два-три мм. Коли вона проросте більше, корисних речовин в ній стане набагато менше. Не варто, також, заморожувати і сильно охолоджувати пророщені злаки. Низькі температури також уб'ють всі корисні властивості.
  • У складі пророщеної пшениці присутні такі вітаміни, як А, С, Е. А, крім того, ще й різні мікроелементи, амінокислоти, ферменти, клітковина (благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, позитивно впливає на мікрофлору кишечника).

Крім перерахованих корисних властивостей, пророщена пшениця здатна надавати й іншу допомогу.

  • Вона стимулює обмін речовин.
  • Очищає кров від токсичних утворень.
  • Насичує організм вітамінами і мінеральними сполуками.
  • Сприяє відновленню зору.
  • Координує руху.
  • Підвищує імунітет людини.
  • Покращує статеву функцію.
  • Очищає організм від шлаків.
  • Покращує травлення, виліковує від виразки.
  • Через кілька місяців регулярного вживання пророщеної пшениці помітно покращиться зір.
  • А ще через деякий час ви зможете зовсім відмовитися від окулярів і лінз!

Пророщена пшениця сприяє розсмоктуванню доброякісних і злоякісних пухлин. Через два тижні її вживання, повністю поліпшується загальне самопочуття.

Уявляєте, яка кількість лікарських препаратів здатна замінити пророщена пшениця ?! Причому, майте на увазі, що злаки - натуральний продукт, а значить, крім користі, нічого не буде. І ніяких побічних ефектів! Крім іншого, регулярне вживання пророщеної пшениці зробить ваші нігті здоровими і красивими. Волосся прийдуть в чудовий стан, стане густим. Шкіра набуде здоровий колір і сяйво, зміцняться зуби.

Пророщеною пшеницею лікують алергію, цукровий діабет, ожиріння. При регулярному вживанні відбувається оздоровлення кровоносної і нервової систем. Пшениця сприяє освіту в крові гемоглобіну.

Вживаючи пророщену пшеницю, ви зможете досить швидко позбутися від наслідків стресу, підвищити працездатність, і навіть омолодити організм!

Як вживати пророщену пшеницю?

Щоб відчути на собі цілющий ефект пророщеної пшениці, досить з'їдати по 50-100 грамів її в день. Таким чином, ви будете не просто оздоровлюватися, але і наситити організм повним комплектом вітамінів і мінеральних сполук, які необхідні людині щодня. Єдиний вітамін, який ви не отримаєте це вітамін В12.

Пророщених пшеницю можна приймати не тільки всередину. Існує велика кількість рецептів масок для обличчя і всього тіла, з використанням пророщеної пшениці. Наведемо тут один з численних рецептів.

Візьміть одну чайну ложку зерен пророщеної пшениці, пропустіть через м'ясорубку. Додайте до маси одну чайну ложку дріжджів (консистенція сметани), дві столові ложки оливкової олії і один жовток. Все ретельно перемішайте і трохи підігрійте. Нанесіть теплу маску (це обов'язкова умова) на очищену шкіру обличчя і шиї. Коли маска повністю висохне, змийте її теплою водою. Якщо ви будете робити таку маску регулярно, дуже скоро ви помітите приголомшливий ефект, який вона дає!

Як приготувати пророщену пшеницю?

Візьміть будь-яку широку посуд, покладіть на її дно марлю. Злаки переберіть і ретельно промийте. Висипати підготовлені зерна на марлю, шаром близько двох сантиметрів. Зверху прикрийте ще одним шаром марлі і залийте водою. Не забувайте про те, що вода повинна бути найвищої якості - тала або джерельна. Ні в якому разі не з-під крана! Через півгодини злийте воду з пшениці. Але не всю, нехай залишиться зовсім небагато, щоб марля була мокра. Накрийте посуд великою тарілкою або кришкою, тільки не дуже щільно і поставте в тепле місце. Кожні дванадцять годин підливайте по трохи води.

Максимальна користь і концентрація корисних речовин в проростати пшениці буде приблизно через добу - двоє. Тоді, коли з'являться перші паростки.

Не думайте, що вся ефективність пророщеної пшениці відчується після першого ж застосування. Починайте з'їдати в день приблизно по півсклянки цього злаку.

  • Пам'ятайте про те, що пророщену пшеницю слід вживати в чистому вигляді. Ні в якому разі не можна піддавати її термічній обробці. Ви можете їсти її просто так, можете додавати в кашу, салати.
  • Найефективніше відвести прийом пророщених злаків на першу половину дня - тобто на сніданок. В цьому випадку ви досягнете максимальної користі.
  • Ні в якому разі не можна вживати пророщену пшеницю з молоком і медом. Вся користь цього продукту зійде нанівець.
  • Крім того, при виразковій хворобі вживання пророщених злаків, також, заборонено!

Пророщена пшениця - дійсно багатющий природний джерело вітамінів і мікроелементів. Використовуйте цей дар природи для зміцнення і оздоровлення вашого організму!