Чарівна

Краса, любов, мудрість

Редька зелена: корисні властивості

У природі існує кілька видів редьки: чорна, зелена, дайкон - найвідоміші і вживаються.

У редьці зеленої користі набагато більше, ніж думають багато скептиків. Можливо, вона і не солодший хрону, як випливає з приказки, але це не означає, що вона нікчемна.

Чим корисна редька зелена?

Редька зелена потрібна. І ось чому.

  • Зелена редька позитивно впливає на апетит, травний тракт, жовчний міхур, кишечник. Звільняє ваш організм від надлишків холестерину, бореться з атеросклерозом, дисбактеріозом, покращує зір, підтримує роботу серця. Маленька зелена редька впливає на роботу найважливіших органів. Сама редька зелена показана при бронхіті, пневмонії, кашлюку, як засіб, що володіє терапевтичним ефектом. А ось її сік має антисептичну дію.
  • Радікулітние, суглобові, м'язові болі, різні удари і подагру лікує зелена редька. Для цього вам просто необхідно натерти її і втирати в ушкоджені місця.
  • Листя і шкірка редьки набагато корисніше, ніж сам плід. Для отримання прекрасного напою, що полегшує грип та застуду, необхідно просто залити їх окропом, перед цим добре промивши.

Склад редьки зеленої

До складу цього на вигляд непоказного плода входить цілий букет корисних вітамінів і мінералів, макро і мікроелементів. Все по порядку.

  • В1 - регулює нервову і ендокринну систему.
  • В2 - потрібен для росту і відновлення тканин
  • Піридоксин відповідає за рівень гемоглобіну в крові.
  • Калій і натрій регулюють кров'яний тиск, сприяють правильній роботі нирок, виводять зайву рідину з організму.
  • Кальцій забезпечує нормальну згортання крові і правильну роботу нервових клітин.
  • Каротин благотворно впливає на зір

Редька зелена: протипоказання

Ніякої вид редьки не можна вживати людям з:

  • Виразкою шлунка або дванадцятипалої кишки
  • Гастритом, з підвищеною кислотністю
  • Запальними хворобами нирок і печінки

Рецепти з редькою зеленої

Панчеп

Статус у цього англійського страви - гарнір. Тому, комбінувати його можна, з чим вашій душа захочеться, з урахуванням смакових перевагу домочадців.

Чотири великих картоплини і одну редьку очистити і порізати невеликими шматочками. Далі варіть до готовності в підсоленій воді. Далі все ще простіше. Приготуйте з овочів звичайне пюре з маслом і улюбленими спеціями. Перед подачею на стіл посипте зеленню.

Салат із зеленої редьки з м'ясом

Таке блюдо дуже просте, ситне і вітамінний.

1) Редьку в кількості 2 штук очистіть, і поріжте тонкою соломкою
2) Одну велику цибулину поріжте кільцями і обсмажте
3) Яловичину (максимум 200 грам) відваріть і поріжте маленькими кубиками
4) Отримані інгредієнти змішати, заправити майонезом і подавати до столу.

Зазвичай чоловіків не змусити поєднувати овочі і м'ясо. Але ж ця комбінація прекрасно впливає на травлення. Ось вам і вихід, готуйте салати з зеленої редькою і різними видами м'яса, вашим домашнім вони сподобаються, особливо чоловікам.

Та й вам підуть на користь страви із зеленої редьки, адже на 100 грам в ній міститься всього 35 ккал - «їж - не хочу». Можна просто похрумтіти редькою, не додаючи її в їжу, якщо ви, звичайно, твердий горішок. Смак у зеленій редьки досить гострий, хоча і не такий виражений, як у чорній. Поєднувати цей овоч можна практично з усім. Ваша кулінарна фантазія підкаже вам вірний рецепт. Головне, щоб в ньому містилася зелена редька - багатющий природне джерело вітамінів і страж вашого здоров'я.