Чарівна

Краса, любов, мудрість

Про те, чим корисна перловка і як смачно її приготувати

Великій кількості людей на планеті відома перловка. Але, на жаль, мало хто здогадується про те, наскільки вона корисна. І відмовляються їсти її з тієї причини, що вона неапетитно виглядає, і її смак має сторонні домішки. У статті ми розглянемо всю користь перлової крупи, і то, як її приготувати так, щоб вона була смачною і апетитно виглядала.

Чим корисна перловка?

Почнемо з того, що перловка - це цільне зерно ячменю. У стародавні часи люди дуже цінували ячмінь. Це був шалено дорогий товар. У ті ж часи існувала навіть система вимірювання в ячменях. Зернами ячменю розплачувалися за різні товари, а наявність ячменю у людини було показником його багатства! Ячмінь більше двадцяти разів згадується в Святому Письмі - Біблії. Збереглися відомості про те, що в Стародавній Греції з усіх існуючих злаків варили тільки ячмінь! Це було з тієї причини, що стародавні люди, навіть не знаючи хімічного складу ячмінної крупи, помітили, що після споживання перловки «сили наповнювали тіло, а хвороби не чіплялися»!

  • Президент японського інституту здоров'я цілих тринадцять років вивчав всі існуючі в світі злаки. І в результаті таких довгих досліджень, він дійшов висновку, що ячмінь є найкориснішим і найкращим злаком з усіх існуючих!
  • Перлова крупа багата амінокислотами. Перловка має противірусну, антігерпесная вплив на організм, а також допомагає боротися з гострими простудними захворюваннями.
  • Ячмінна крупа, потрапляючи в організм, бере участь у виробленні колагену. А він, у свою чергу, бореться зі старінням і його ознаками.
    До складу перлової крупи входить велика кількість мікроелементів, практично вся таблиця Менделєєва! Це і калій, і фосфор, і кальцій. Залізо, мідь, марганець, молібден, цинк, кобальт, хром, нікель, стронцій, йод і бром!
  • Варто звернути увагу на той факт, що вміст фосфору в цьому продукті неймовірно високо! Такий зміст цього мікроелемента, в такій кількості, зустрічається ще тільки в дорогих і малодоступних продуктах. А перловка дуже дешевий продукт!
  • Перловка може похвастатьсяі наявністю вітамінів - А, В, D, Е, РР. Вживання перлової крупи очищає організм від токсинів і шлаків. Крім того, ячмінь може виступати і як антибіотик, надаючи допомогу при лікуванні грибкових захворювань шкіри.
  • Ще кілька століть тому відварами і примочками з ячменю виліковували хвороби нирок, зубів, геморої, печінку, артрит, діабет, ожиріння, кашель і багато інших хвороб! Але, краще всього, якщо ви будете вживати ячмінну крупу для профілактики різних захворювань, ніж їх лікування.

Розглянувши корисні властивості ячменю, переходимо до процесу приготування смачної перловки.

Як приготувати смачну перловку?

Класичний спосіб приготування найсмачніше перлової каші.

Вам знадобиться двісті г крупи і один літр води. Слід замочити у воді крупу на всю ніч. Приблизно на 10-12 годин. Вранці ви зливаєте воду, в якій крупа замочувалася. Підігріваєте два літри молока приблизно до 40 градусів, і засинаєте в нього крупу. Не закриваючи каструлю кришкою, доведіть до кипіння на слабкому вогні, кип'ятіть приблизно п'ять хвилин. Потім переставте каструльку з кашею в більш велику ємність з киплячою водою (водяна баня). Тепер можна прикрити кришкою нашу кашу, і варити на повільному вогні 6 годин. Тільки не забувайте, час від часу, підливати окріп у велику каструлю. Якщо ви зробите все так, як тут написано, то отримаєте прекрасні крупинки бежево кольору з найніжнішим смаком!

  • У більшості випадків перлову кашу заправляють вершковим маслом. Але ви можете проявити фантазію, і заправити чимось іншим.
  • Наприклад, можна заправити вершками. Смак вийде ще більш ніжним!
  • Якщо хочеться чогось вишуканого, можете заправити перлову кашу перетертими в порошок грибами.
  • Існує велика кількість рецептів страв з перловкою. Це і різні супи та каші і другі страви. Існують навіть котлети з перлової крупи. До речі, дуже смачні!
  • Можна зробити простіше і заправити перлову кашу смаженою цибулею, вийде відмінний гарнір для других страв.
  • Гурмани кажуть, що якщо приготувати перлову крупу за всіма правилами, то її смак, абсолютно без домішок, просто божественний!

Як бачите, перловка теж буває смачною. Спробуйте її приготувати, здивуєте своїх близьких її вишуканим смаком!