Чарівна

Краса, любов, мудрість

Кукурудзяні пластівці: користь і калорійність

З'явилися ця хрустка радість в Америці внаслідок експериментів братів Келлог. Звичайна історія для Сполучених Штатів: двоє братів готували що - то з кукурудзяної муки, далі випадково зіпсували "майбутній шедевр", і в завершенні взяли чисто чоловіче рішення - засмажили борошно і отримали пластівці. Всі ці маніпуляції призвели до того, що в 1894 році була запатентована формула створення кукурудзяних пластівців, донині компанія Kellogg'sявляется найбільшим виробником сухих сніданків.

В Україні кукурудзяні пластівці люблять не менше, ніж в Америці. Готовий сніданок швидкий і смачний, що ще треба? Адже вранці немає бажання і часу бити кулінарний рекорд. Вранці хочеться феєричного, бадьорого настрою та заряду позитиву на весь день. Забезпечують все це вітаміни, мінеральні солі, різні біологічні добавки, сухофрукти і шоколад, які знаходяться в складі пластівців. Таке асорті припадає до смаку мільйонам жителів різних континентів. Але тільки не вченим, що вивчають їжу. Вони визнали пластівці шкідливими, а в Англії рейтинг продукту опустився нижче нікуди: там пластівці прирівняли до чіпсів та газованих напоїв.

Калорійність кукурудзяних пластівців

Довіряти рекламі немає сенсу. Сьогодні це знає і старий, і молодий. Тому веселі ролики про корисні кукурузінках не повинні збивати вас з пантелику. Вченими доведено, що зловживання сухими сніданками може привести до ожиріння. Це відбувається по тому, що в середній порції пластівців міститься добова норма цукру. Калорійність продукту висока - приблизно 379 ккал / 100 грам. Це досить, враховуючи, що доросла жінка в добу повинна вживати близько 2800 ккал.

Переїду, ви вже не допомагаєте своєму організму. Тому варто стежити за вживанням цього продукту вами і вашими дітьми. До речі, за статистикою, саме дошкільнята є основною "аудиторією", на яку орієнтуються продавці кукурудзяного ласощі.

Чи корисні кукурудзяні пластівці?

Фахівці вважають користь кукурудзяних пластівців перебільшеною, оскільки процес створення продукту як би вимовити первинні корисні речовини. Саме тому доводиться "добирати" добавками і вітамінами. При приготуванні пластівців, кукурудзяні зерна перемелюють на борошно, потім піддають термічній обробці. Після всього цього їх чекає обсмажування і сплющування - це останній етап. Як бачите, пластівці проходять довгий шлях для того, щоб стати продуктом швидкого приготування.

Надмірна вага - очікуваний результат переїдання. Насититися кукурудзяними пластівцями, наприклад, як м'ясом не можна. А ось кількість вуглеводів зашкалює, тому і відбувається запас жирових відкладень. Плюс до цього продукт може викликати алергію.

З усього цього можна зробити один висновок: вживати такі продукти дітям і дорослим можна. Тільки забудьте про кукурудзяних сніданках, їжте пластівці як доповнення до основного прийому їжі, і, зрозуміло, потроху. Поєднувати такий десерт можна з молочними продуктами: йогуртами, кефіром, нежирним молоком і свіжими фруктами. Так і насичення прийде швидше і вам вдасться "знешкодити" свою їжу. Для того, щоб максимально убезпечити таке блюдо, купуйте пластівці, що не містять цукру, шоколаду, глазурі.

Десерти з кукурудзяних пластівців

Порадувати своїх домашніх новим десертом можна декількома способами.

  • Вам знадобиться: літр молока, два жовтки, чотири ложки цукру, дві ложки крохмалю, столова ложка вершкового масла, 250 грам пластівців (беріть без цукру і добавок). Для початку змішайте один стакан молока з цукром, жовтками, крохмалем і ванільним цукром. Потім 750 грам молока закип'ятити, покладіть масло і, помішуючи, залийте в нього попередню масу. Варіть на повільному вогні. Коли маса дійде до консистенції крему, розділіть пластівці на три частини. І як в торті розкладайте шарами, намазуючи їх кремом. Можна зробити в креманках, порційно, як вам більше сподобається. Смачного!
  • Другий рецепт простіший. Але будьте обережні ним, адже це - суперкалорійний рецепт Чак-чака з кукурудзяних паличок. Для цього вам знадобляться 3 пачки кукурудзяних паличок, якщо будете готувати на велику компанію. Чотири столові ложки згущеного молока (його можна замінити розтопленими ірисками), кокосова стружка, вершкове масло. На дуже повільному вогні розтопіть масло, додайте згущене молоко, помішуйте до однорідної маси. У велику ємність висипаючи палички, полийте отриманим кремом і швидко розмішайте, поки палички не перетворилися в кашу. Крему теж має бути в міру. Далі палички укладайте гіркою, як Чак-чак, і можна ласувати. Дамам, бережуть фігуру, зрозуміло, краще не зловживати подібним ласощами. А ось діти або чоловіки будуть раді спробувати альтернативний Чак-чак.