Чарівна

Краса, любов, мудрість

Корисні властивості кабачків

Кабачок - повсюдно поширений овоч. Він росте на кожному городі в сільської місцевості. Його ціна на прилавках супермаркету не так вже й висока. Особливо в сезон. Чи є якась користь здоров'ю від цього овоча? Або він нічим не може похвалитися, крім смакових якостей?

Користь кабачка

  • Кабачок є, за результатами численних досліджень, найбагатшим джерелом калію, клітковини, фосфору і кальцію. Він в значній мірі задовольняє потребу організму, особливо в таких вітамінах, як С і вітаміни групи В.
  • Цей овоч абсолютно легко засвоюється організмом. Тому, його рекомендують вводити в раціон дітей і людей, які перенесли хвороби шлунково-кишкового тракту.
  • Кабачок є низькокалорійним продуктом, що робить його придатним у вживанні під час різних дієт.
  • Кабачок є прекрасним природними ліками, здатним позбавити від різних захворювань. Він володіє активним сечогінну дію, сприяє процесу очищення крові, нормалізує водно-сольовий обмін в організмі, виводить надлишки холестерину.
  • Кабачок неймовірно корисно вживати в їжу хворим гепатитом, холециститом, жовчнокам'яну хворобу, гіпертонію, атеросклероз, нефритом, пієлонефритом. Адже при всіх цих хворобах кабачок є основною допомогою ліків.
  • Цей овоч робить загальний зміцнювальний вплив на організм людини і на імунітет. Тому, якщо ви візьмете за звичку часто вживати кабачок, то він матиме позитивний вплив на ваш організм природною шляхом.
  • Кабачок підсилює перистальтику організму. Його можна їсти практично в необмеженій кількості. Але найкраще - до півтора кг в день. Адже в вашому шлунку має залишатися місце і для інших продуктів!

  • За результатами досліджень фахівців, часте вживання кабачка допомагає живити серцевий м'яз, покращує властивості крові, зміцнює серце, судини і каппіляри. Завдяки цьому відбувається не тільки оздоровлення всього організму в цілому, але і він стає більш витривалим, здатним витримати більш серйозні фізичні та емоційні навантаження!
  • Овоч кабачок практично повністю складається з води. Вода становить 90% всього складу цього овоча. Але вода ця - органічна (клітинний сік). З її допомогою харчується і насичується весь організм, покращуючи процеси життєдіяльності.
  • Кабачок добре впливає на шлунок. Особливо корисно вживання кабачка людям, які перенесли операцію на шлунково-кишковому тракті.
  • Цікавий факт. Навіть при тривалому зберіганні кабачок не втрачає своїх корисних властивостей! А адже це так важливо для нашої смуги, коли кабачками з грядки ми можемо ласувати дуже нетривалий час. Чи будете ви зберігати цей овоч в підвалі приватного будинку, приготуєте чи консервацію - можете не сумніватися, кабачок збереже всі вітаміни і мікроелементи для вашого здоров'я.
  • Дуже корисний кабачок тим людям, які страждають від набряків. При вживанні кабачка вся зайва рідина з організму виводиться. До речі, це ж і стосується основної жіночої проблеми - целюліту. Адже целюліт, по суті, це зайва рідина. Так ось кабачок без праці подолає і цю проблему!
  • Кабачок є прекрасним природним антиоксидантом. Це дозволяє нашому організму, як можна довше, залишатися молодим. Антиоксиданти активно борються з ознаками старіння!
  • Цей, воістину чарівний овоч, активно допомагає організму при застої жовчі!
  • Кабачок відмінно підходить людям, хворим на діабет. Він не просто підходить для вживання в їжу діабетикам, а й допомагає їм боротися з хворобою.
  • Кабачок неймовірно корисний при артриті. Він виводить з організму зайві солі і здійснює очищення суглобів.
  • Кабачок навіть рекомендується вживати після всіляких харчових отруєнь! Його вживання не тільки не протипоказане, в цьому випадку, але і допомагає боротися із залишковими ознаками отруєння.
  • Якщо ви хочете протягом нетривалого часу вивести всі шлаки з організму, то, протягом тижня, щодня потрібно вживати не менше двохсот грам кабачка, в будь-якому вигляді.
  • Не тільки при вживанні всередину кабачок здатний надати користь. При його зовнішньому вживанні у вигляді масок, наприклад, відбувається оздоровлення, відбілювання і омолодження шкіри!

Що приготувати з кабачків?

Найпростіший рецепт - це посмажити кабачки. Для цього потрібно очистити овоч від шкірки, нарізати кружечками, посолити, обваляти в борошні і смажити на прогрітому рослинному маслі до рум'яної скоринки. Незважаючи на всю простоту рецепта - це дуже смачно.

Якщо хочете, можна урізноманітнити рецепт. В такому випадку, після того, як ви засмажили кабачки зазначеним вище способом, треба скласти їх шарами в каструлю в такій послідовності: шар кабачків, майонез, часник. І так, поки не залишиться кабачків. Потім трохи досолити (за смаком) налити зовсім трохи водички і тушкувати на повільному вогні. Пам'ятайте, що всі продукти у вас, в принципі, готові. Тому не варто гасити довго.

Можна зробити висновок ще більш вишуканим. Після того, як ви засмажили кабачки, розкладає їх на деку, поливаєте соусом (молочним, майонезним, сметанним), посипаєте тертим сиром і ставите в духовку. Ступінь готовності, в цьому випадку, можна визначити по сиру.

Ну і, наостанок, рецепт запечених в духовці кабачків. Таким блюдом цілком можна прикрасити і святковий стіл.

Беремо фарш, солимо, перчимо, додаємо дрібно порізану цибулю і половину від обсягу фаршу - рис. Беремо кабачки, очищаємо, вирізаємо серцевину. Кладемо туди фарш з рисом. Викладаємо на деко і закладаємо в гарячу духовку на двадцять хвилин. Виходить дуже смачно!

Кабачок - це не тільки корисний овоч, але ще і дуже смачний! Тут наведена тільки маленька дещиця тих страв, які можна приготувати з кабачка. На сайті їх набагато більше! Смачного!