Чарівна

Краса, любов, мудрість

Користь морозива для організму

Морозиво - вершкове, пломбір, ескімо, ягідне; при одному тільки згадці про ці назви наш настрій починає поліпшуватися. Скільки приємних емоцій і спогадів пов'язано з цими ласощами, яке ми знаємо і любимо з самого дитинства. Воно красиво, смачно і корисно. Ніколи це слово не нагадає вам про сумні події, які не воскресить неприємні спогади. Викличе тільки добрі і радісні спогади. Правда ті, хто худне, вважають за краще не їсти його, а інші балують себе час від часу, але про користь і не згадують, просто насолоджуючись ім. І ті, і інші з нас, не знаючи про користь морозива, багато втрачають. Так чому ж все -таки корисний цей прекрасний продукт?

Види морозива

Перш, ніж перерахувати всю ту користь, що дає морозиво, зупинимося на його видах. Морозиво прийнято розрізняти по жирності - це вершкове, плодово-ягідне, пломбір та молочне.

  • Плодово-ягідне виготовляється без жиру і з фруктових соків.
  • Молочне містить менше цукру, але в ньому є жир.
  • Пломбір містить найбільше жиру.
  • У вершковому жиру трохи менше.

Але, незважаючи на таке грізне слово, як жир, хочеться відзначити, що якщо до складу морозива входять натуральні тваринні жири, то вони несуть вашому організму тільки користь. До його складу також входить більше 15 амінокислот, 27 жирних кислот, 25 вітамінів і мінеральних солей, ферменти для правильного обміну речовин. Саме тому морозиво допомагає не тільки зміцнити імунітет, але навіть схуднути.

Чим корисно морозиво?

Найголовніша користь морозива - це те, що з ним в ваш організм надходить молоко з усіма його корисними компонентами такими, як амінокислоти, мінеральні речовини, вітаміни і молочний білок. Вони добре засвоюються організмом, завдяки своїй формі. Завдяки добавкам, які входять до складу різних сортів, таких, як шоколад, горіхи, ягоди, мед, ви також отримуєте величезну кількість вітамінів і мікроелементів, які входять до їх складу. Що входять до складу морозива легкозасвоювані вуглеводи роблять благотворний вплив на діяльність мозку і, особливо пам'ять.

Користь смаку морозива

Солодкий смак морозива впливає на вироблення гормону радості - серотоніну, що підвищує ваш настрій. Саме тому морозиво є одним з найгарніших антидепресантів. Його вживання допоможе відчути вам прилив сил і енергії, активізувати функції мозку. Що входять до складу морозива молочні жири швидко і практично повністю засвоюються організмом. Морозиво постачає ваш організм такими корисними мікроелементами: калієм, магнієм, залізом, фосфором, каротином і кальцієм. джерело:

Чим морозиво може допомогти?

Вживаючи морозиво потроху, ви можете привчити своє горло до холодних температур, це допоможе вам краще протистояти захворюванням горла. Морозиво - досить висококалорійний продукт, швидко і повністю засвоюється організмом, а це швидкий спосіб втамувати голод, і не нашкодити своїй фігурі фаст-фудом. Завдяки гормону радості, що виробляється при його вживанні, ви захистите себе від стресів, знімете напругу.

Ті, хто любить морозиво і часто його вживає, відчуває себе набагато щасливішими, ніж його противники. Якщо ви страждаєте кровотечами з носа, з'ївши холодне морозиво, ви зможете зупинити кров.

Склад і властивості морозива

Вершки і молоко, з яких і проводиться морозиво, в своєму складі містять натуральний транквілізатор Л-триптофан, який завдяки тому, що морозиво зберігається тільки при мінусовій температурі, зберігає свою структуру і не розпадеться, як в простому молоці або вершках. Він допомагає заспокоїти нервову систему, зняти перевтому, підняти настрій і навіть боротися з безсонням.

Кушая морозиво, ви позитивно впливаєте на свій організм, завдяки терапевтичного ефекту, викликаного позитивними емоціями від смакових якостей морозива. Існує навіть спеціальна дієта з морозива, дієтолога з США Холі Мак Корда, яка допомагає худнути.

Протипоказання до вживання морозива

Існують деякі обмеження, коли морозиво, на жаль, протипоказано. До них відносяться: непереносимість молока, ангіна, фарингіт, надмірна вага, загострення тонзиліту хронічного, загострення гастриту, виразкової хвороби шлунка.

При карієсі морозиво їсти можна, але обов'язково після не забудьте прополоснуть теплою водою рот. Морозиво на рослинних жирах не рекомендується, є людям з підвищеним рівнем холестерину. Морозиво з ароматизованими добавками штучного походження також краще уникати за порадою дієтологів, краще їжте плодово-ягідні сорти морозива. Легкозасвоюваний цукор збільшує рівень глюкози в крові, тому при цукровому діабеті від вживання морозива краще утриматися. Рідко вживати морозиво рекомендується при ішемічній хворобі серця і атеросклерозі.

Здорові люди у вживанні морозива повинні знати міру і їсти його не більше трьох разів на тиждень. На думку фахівців, 150 грамів морозива в тиждень не зашкодить нікому і принесуть тільки радість і користь.

Користь і якість морозива

Щоб бути впевненим у якості морозива, не забувайте уважно читати етикету і інгредієнти, з яких вона виготовлена. А при бажанні морозиво можна приготувати і самостійно в домашніх умовах. Для цього вам знадобляться вершки (300 мл), то, що ви хочете додати: шоколад, мед, фрукти або ванілін, згущене молоко (60-70мл). Збиваєте все це в міксері, розкладає по формах і ставите заморожувати в холодильник. 4 порції готові.

Морозиво - одна з найсмачніших речей в світі! Воно не тільки має прекрасний смак і дарує позитивні емоції, але і допомагає вам зміцнити своє здоров'я, допомогти в боротьбі зі стресами і дає вашому організму стільки корисних речовин. Так що залишається тільки побажати всім приємного апетиту!