Чарівна

Краса, любов, мудрість

Що корисно їсти для хорошого зору?

Ми засвоюємо майже 90% інформації з навколишнього світу за допомогою зору. Саме тому нам необхідно піклуватися про своїх очах, берегти їх і підтримувати. У цьому допоможуть вітаміни і мікроелементи, які містяться в продуктах харчування.

Продукти, які потрібно їсти для хорошого зору

Основні продукти, що зберігають хороший зір:

  • морква,
  • чорниця,
  • шипшина,
  • шпинат,
  • риба,
  • грейпфрут,
  • гарбуз,
  • болгарський перець,
  • паростки пшениці,
  • капуста.

У своєму складі вони містять каротиноїди, жирні і омега-3 кислоти, найсильніші антиоксиданти - вітаміни С і Е. Ці речовини проникають в наш організм, з кров'ю потрапляють в структуру очей, стимулюючи їх діяльність і зміцнюючи клітини.

Морква і наш зір

Один з перших продуктів, який допомагає вашим очам - це морква. До її складу входить велика кількість бета-каротину. Регулярне вживання допоможе вам в лікування катаракти, надасть профілактичний вплив на очі, попередить виникнення катаракти. Бадилля моркви теж корисна. Вживання її в їжу, допоможе відмовитися від носіння окулярів при короткозорості. Морква сприяє поліпшенню кольорово і світосприйняття, усуває сухість.

Чорниця і її користь для очей

Чорниця містить велику кількість вітамінів. Вона здатна зміцнювати судини, сітківку очей, підвищувати гостроту зору. Допоможе зняти втому і роздратування очей. Чи захистить від перенапруги очі. Вона здатна підтримувати у відмінному стані капіляри, які до очних нервах і м'язам доставляють живильні речовини. І в очних судинах відбувається поліпшення циркуляції крові. Антиоксидантні властивості допомагають знизити шкідливий вплив вільних радикалів.

Гарний зір і плоди шипшини

Плоди шипшини зміцнюють стінки судин, підвищуючи їх еластичність і міцність, попереджають дистрофічна зміна тканин очей. Замість чаю або кави краще вживати відвар шипшини, якщо страждаєте на короткозорість.

Користь для зору болгарського перцю

У перці міститься речовина лютеїн, нормалізує внутрішньоочний тиск, знижує ризик розвитку глаукоми і катаракти. Його можна накопичувати в сітківці ока, регулярно вживаючи в їжу. Провітаміни, що містяться в перці, в нашому організмі перетворюються на вітаміни групи В і вітамін А. Їх роль для зору безцінна.

Для гарного зору їмо паростки пшениці

У них міститься вітамін Е, який є сильним антиоксидантом. Він запобігає передчасному старінню тканин ока, розвиток пухлин, дистрофію райдужної оболонки і сітківки.

Гарбуз також корисно їсти для хорошого зору

У гарбузі є пектини, які відповідають за роботу судин, вітаміни групи В, вітаміни РР, К, Е, С. Цинк, що входить до її складу, попереджає відшарування сітківки, розвиток катаракти і старіння кришталика. При погіршенні зору гарбузове насіння повинні стати обов'язковою стравою. Їх можна додавати в пюре, супи, салати, є як прості насіння, для її вживання обмежень не існує.

Гарний зір і грейпфрут

Грейпфрут завдяки що входять до його складу биофлавоноидам, здатний сповільнювати старіння кришталика ока. Вони містяться в прозорій шкірці грейпфрута, надаючи йому гіркий смак. Але саме вона найбільш корисна для здоров'я очей.

Інші продукти для хорошого зору

  • Шпинат, і входять в його склад бета-каротини, каротиноїди і вітамін С, роблять благотворний вплив на зір.
  • М'ясо індички багата на вітамін В і цинком. Воно дуже корисно для хорошого зору.
  • Такі ягоди, як журавлина, брусниця, суниця містять велику кількість каротину, пектину, мінеральних речовин і вітамінів. Завдяки цьому вони мають стимулюючий вплив на зорові органи.
  • Лук допоможе очистити очі, поліпшити гостроту зору і прояснити погляд.
  • Коріння петрушки багаті каротином. Вітамінами - К, РР, В1, В2, фосфором, кальцієм, магнієм, калієм і солями заліза - листя. Щоб швидко відновити пильність, використовуйте сік петрушки. Пийте його 3 ст. ложки в день, не більше. Петрушку рекомендується вживати при катаракті і захворюваннях зорового нерва.
  • У рибі містяться поліненасичені жири, жирні і омега-3 кислоти, так необхідні для гостроти зору. Сардина і лосось містять найбільшу кількість омега-3 кислот. Вони допомагають в боротьбі з виникненням більшості очних захворювань.
  • Фісташки корисні для сітківки очей. Фісташки з усіх горіхів містять найбільше мінералів, а також лютеїн, клітковину, калій. Всі ці речовини запобігають м'язову дистрофію сітківки, викликану старінням. Квашена капуста допомагає від почервоніння і ломоти очей.
  • Квашена капуста, завдяки великій кількості вітаміну С, допомагає усунути крихкість судин і поліпшити кровообіг. Вона грає важливу роль і в освіту колагену, який необхідний для регенерації кровоносних судин і очних клітин.

Скільки чого треба їсти для хорошого зору?

  • Чорницю потрібно їсти цілий рік. В день 2 ложки. Підійде кисіль, варення, морожені ягоди.
  • Морква - 3 рази на тиждень по 200 г, додавши ложку сметани або рослинного масла.
  • Брокколі і болгарський перець можна їсти і в вареному, сиром і тушкованому вигляді.
  • Рибу необхідно їсти не менше 3 разів на тиждень по 300 г.
  • Фісташки бажано їсти щодня по 30 г. Ягоди їдять в сирому вигляді, а їх листя можна заварювати і пити, як ароматний чай.
  • Квашену або звичайну капусту потрібно вживати 3 рази на тиждень по 150 г.
  • Грейпфрут краще їсти цілим по одному 3 рази в тиждень.
  • З'їдаючи 1 ст. ложку подрібнених паростків жита і пшениці, ви отримуєте добову норму вітаміну Е. Виберіть 3 продукту з усіх і употребляйтев їжу!

Зору, як і всьому організму людини, необхідні вітаміни і корисні мікроелементи. Якщо ви хочете, на довгі роки зберегти свої очі здоровими, допомогти їм уникнути різних захворювань, не забувайте включити в свій раціон всі продукти, які самою природою створені, щоб допомогти вашому зору.