Чарівна

Краса, любов, мудрість

Болгарський перець: корисні властивості. Чим корисний болгарський перець?

Болгарський перець містить велику кількість вітамінів А, Р, С, РР, групи В. У його склад входить каротин, корисний для здоров'я очей. Також в ньому виявлені мінеральні речовини і мікроелементи: натрій і залізо, калій і кальцій, йод і цинк, магній і фосфор. Завдяки великому вмісту антиоксидантів, болгарський перець допомагає знижувати ризик виникнення раку.

Чим корисний болгарський перець?

  • Перець допомагає зміцнити кровоносні судини, знизити їх проникність.
  • Покращує зір, ріст волосся, стан слизових оболонок і шкіри.
  • Болгарський перець буде корисний для нормалізації мозкового кровообігу, запобігає розвитку атеросклерозу, полегшить стан при бронхіті.
  • Він прискорить процес одужання при ангіні, грипі та інших простудних захворюваннях. З його допомогою можна зміцнити імунітет.
  • Болгарський перець допоможе активізувати роботу підшлункової залози і шлунка, порушити апетит. Знизить артеріальний тиск.
  • Перець перешкоджає утворенню тромбів, розріджуючи кров.

Болгарський перець корисний при захворюваннях дерматитом, набряками, депресією, цукровим діабетом. Перець допоможе, якщо ви страждаєте погіршенням пам'яті, занепадом сил або безсонням. При ранньому облисінні, остеопорозі і анемії він буде незамінний. Слід збільшити кількість перцю в раціоні при захворюваннях раку, особливо яєчників.

Корисні властивості болгарського перцю для жіночої краси

Поживна маска з болгарського перцю допоможе освіжити ваше обличчя і зменшити глибину зморшок. Для її виготовлення натріть 1 великий перець на тертці. Потім 1 чайну ложку отриманої кашки змішайте з 1 ч. Ложкою яйця і сметани. Розмішайте до однорідної консистенції і нанесіть на шию та обличчя. Залиште на 30 хвилин, а потім вимийте обличчя водою.

Чим корисний зелений болгарський перець?

Болгарський перець буває різних кольорів. Він буває жовтий, червоний, помаранчевий і зелений. Кожен з них має корисні властивості, які залежать від його кольору. Зелений перець має загальнозміцнюючі і відновлюють сили властивостями. Буде корисний при кровоточивості ясен, крихкості судин, захворюваннях крові і недокрів'ї. Страви з зеленого перцю нададуть стимулюючу дію на вироблення шлункового соку, допоможуть ретельному травленню і будуть корисні під час схуднення. Зелений перець посилить перистальтику кишечника і шлунка.

Корисні властивості жовтого болгарського перцю

Болгарський перець жовтого кольору містить у великій кількості каротиноїди, які роблять благотворний вплив на очі. У його складі міститься велика кількість калію, набагато більше, ніж в перці інших квітів. Тому він дуже корисний для серця і рекомендується людям похилого віку і тим, хто має проблеми з серцем. Жовтий перець також є чемпіоном за вмістом фосфору, який необхідний для формування кісткової системи організму і допомагає правильному росту клітин і функціонування нирок.

Корисні властивості червоного болгарського перцю

Червоний болгарський перець містить велику кількість вітаміну А, який відповідає за правильний розвиток організму. Червоний перець дуже важливий для нормального росту дітей. Він містить в собі добову норму вітаміну С. Він рекомендується всім, у кого є проблеми із зором, так як живить сітківку очей. У його складі знаходиться лікопін, який є найпотужнішим антиоксидантом і допомагає знизити ризик виникнення раку.

Кому болгарський перець протипоказаний?

У сирому вигляді перець не рекомендується при виразці стравоходу і дванадцятипалої кишки. Слід уникати його вживання при кашлі, запалення горла і геморої.

Як готувати болгарський перець?

  • Для приготування запеченого перцю вам знадобляться 10 штук болгарського перцю, 1 ч. Ложка цукру, сіль і мелений перець за смаком, 30 мл оцту, 3 зубчики часнику і рослинне масло. Перець необхідно помити і запекти в духовці. Після того, як перець охолоне, очистити його від шкірки і покласти в каструлю з щільною кришкою. Після додати оцет, мелений перець, цукор, сіль. Часник продавити через землянку і додати туди ж. Зверху все полити невеликою кількістю рослинного масла. Закрити каструлю кришкою і прибрати в холодильник. На наступний день можна подавати до столу.
  • Для приготування тушкованого перцю візьміть 5 штук болгарського перцю і запечіть в духовці при температурі 250 С. Після того, як його шкірка стане темною і піде бульбашками, дістаньте перець і загорніть в мокрий рушник і плівку. На 10 хвилин відкладіть в сторону. Потім зніміть шкірку, розріжте навпіл, очистіть від насіння і перегородок, і наріжте на шматки досить великі. Тепер помідори залийте окропом, залишивши на 7 хвилин, і облийте холодною водою. Почистіть від насіння і шкірки, і теж наріжте на великі шматки. Лук почистіть, і розріжте на 8 частин. Налийте в сковороду 4 ст. ложки рослинної олії і обсмажити цибулю з перцем. Як тільки цибуля стане золотистим, перекладіть все в іншу ємність. Тепер додайте помідори і доведіть до кипіння, налив трохи води. Після посоліть і поперчіть. Через 7 хвилин вогонь потрібно зменшити і тушкувати під закритою кришкою 15 хвилин. Відкрийте кришку і налийте трохи вина і тушкуйте ще 7 хвилин, помішуючи. Після необхідно додати трохи цукру, перемішати і охолодити. Перед подачею на стіл, полийте невеликою кількістю рослинного масла.

Болгарський перець володіє великою кількістю корисних властивостей. Він допомагає в боротьбі з застудою, недокрів'ям і раком, покращує зір і стан шкіри. Для формування дитячого організму болгарський перець незамінний. Його можна додавати в салати, робити лечо, фарширувати і додавати в супи. Болгарський перець буває різних кольорів, всі вони містять в своєму складі корисні речовини в різній кількості. Болгарський перець будь-якого кольору зробить благотворний вплив на здоров'я і допоможе в боротьбі з багатьма захворюваннями.