Чарівна

Краса, любов, мудрість

Корисні властивості червоного перцю

Червоний перець відрізняється своїм пекучим смаком і сильним ароматом. Його можна використовувати і в свіжому і в сушеному вигляді. Навіть в сушеному вигляді він зберігає свої смакові якості. Червоний перець володіє багатьма корисними властивостями і для здоров'я. Його використовують для зовнішнього застосування при різних захворюваннях. Він є прекрасним зігріваючим засобом і здатний допомогти в лікуванні простудних захворювань.

І навіть в боротьбі із зайвою вагою червоний перець - на висоті. Володіючи стількома корисними властивостями, червоний перець є одним з кращих природних ліків.

Склад червоного перцю

Червоний перець містить в собі вітаміни А, В і С, каротин, необхідний для хорошого зору, алкалоїди, що відповідають за його пекучість і гострий смак, а також ефірні масла, білки і мінеральні речовини. У ньому міститься дуже мало калорій. Купуючи мелений червоний перець на ринку в відкритому вигляді, вибирайте його насиченого красного кольору. Такий перець є найбільш якісним.

Чим корисний червоний перець?

Червоний перець здатний викликати і поліпшити апетит, благотворно впливає на перетравлення їжі та роботу шлунково-кишкового тракту. Його вживання в їжу допомагає функціонуванню підшлункової залози, виробленні ферментів, життєво необхідних для правильної роботи шлунка. Він позитивно впливає на кровообіг, це допомагає в свою чергу лікуванню, зміцненню судин і збільшення їх еластичності.

При захворюваннях суглобів пластирі, зроблені на основі червоного перцю, використовуються як компреси. Він застосовується зовнішньо у вигляді екстракту і настоянок як зігріваючого засобу при артритах, ревматизмі, бронхіті, простудних захворюваннях і лікування кашлю. Допоможе в боротьбі з закладеним носом і надасть антибактеріальну дію при простудних захворюваннях і грипі. Червоний перець допомагає процесу спалювання жирів і поліпшенню обмінних процесів в організмі. Він здатний навіть уповільнювати ріст ракових клітин, і є потужним профілактичним засобом для деяких видів цього захворювання.

Чи є у червоного перцю протипоказання?

Червоний перець - чудовий продукт, але навіть він має деякі протипоказання через свого занадто пекучого смаку. Тим, хто страждає захворюваннями шлунка, особливо під час їх загострення, червоний перець вживати не рекомендується. Також його вживання небажано при захворюваннях нирок та інших ниркових хвороб, виразці і гастриті. Якщо все ж ви дуже любите цей продукт, то перед тим, як почати його є, проконсультуйтеся зі своїм лікарем.

Застосування червоного перцю

Червоний перець найбільше використовується в кулінарії. Він допомагає надати стравам гостроту. При приготуванні баклажанів і аджики, а також смаженого м'яса червоний перець буде незамінний. Якщо ви хочете надати трохи гостроти знайомим стравам, досить покласти в них на 3 хвилини стручок червоного перцю, можна свіжий або сушений, і вийняти. Або можете додати трохи в молотом вигляді.

Свіжі стручки червоного перцю можна зберігати в холодильнику або заморозити в морозилці. Його можна просто висушити і використовувати в будь-який відповідний момент, він не втратить своїх смакових і корисних властивостей. При використанні свіжого перцю його необхідно дрібно нарізати, а при приготуванні аджики подрібнити в блендері.

Крім того, що червоний перець використовується в медичних цілях, він також підходить для створення гелів, які допоможуть поліпшити харчування шкіри і нададуть на неї прекрасне антицелюлітна дія.

Користь червоного перцю в боротьбі із зайвою вагою

Червоний перець, завдяки своїй здатності прискорювати обмін речовин в організмі і покращувати процес перетравлення їжі, робить благотворний вплив на організм в плані схуднення. Існує кілька рецептів використання червоного перцю для приготування спеціальних блюд і масок для схуднення, які допоможуть в боротьбі з зайвою вагою і целюлітом на шкірі. Щоб поступово спалювати зайвий жир, пийте кожен день кефір, додаючи в нього трохи червоного перцю. Можете покласти туди маленький шматочок свіжого червоного перцю або насипати мелений, кому що подобається.

Щоб запастися бадьорістю на цілий день і підняти собі настрій, зробіть кави і додайте туди корицю і зовсім небагато меленого червоного перцю. Смак напою змусить вас відчути смак до життя відмовитися від зайвих шматочків солодкого.

Готуємо баклажани під червоним перцем

Для приготування цієї страви візьміть половину невеликого стручки червоного перцю, 3 баклажана, 4 помідори, 150 г сиру, часник, зелень, майонез і сіль за смаком. Наріжте баклажани на кружечки середньої товщини, потім посоліть і обсмажте до утворення золотистої скоринки на рослинному маслі. Натріть сир, наріжте помідори на тонкі часточки, потім дрібно часник і зелень, і подрібніть червоний перець.

Потім візьміть форму для запікання і постеліть туди фольгу, а потім покладіть шар помідор, після баклажани, червоний перець, знову помідори, баклажани і червоний перець, а потім зверху сир, невеликий шар майонезу, часник і зелень. Закрийте ретельно фольгою дно і переверніть форму на сковороду. Духовку необхідно розігріти до 185 С, і готувати 20-25 хвилин.

Завдяки вживання червоного перцю, ви не тільки зможете надати особливий смак своїм стравам, але і дати своєму організму всі ті корисні речовини, які він містить. Червоний перець здатний допомогти організму боротися з різними захворюваннями, будучи відмінним профілактичним засобом для організму. Щоб зберегти здоров'я на довгі роки, поліпшити загальний стан організму, використовуйте червоний перець.